RODITELJI NESTALIH BEBA U PREDSEDNIŠTVU: Mlađan Radivojević i Udruženje "Za istinu i pravdu o bebama" o zastoju u istragama

V.C.S.

14. 12. 2021. u 16:54

MLAĐANA Radivojevića iz Aleksinca, prvu osobu za koju je DNK analizom, u septembru, utvrđeno da je ukradena beba, i predstavnike Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama", primili su u Predsedništvu Srbije šef kabineta Ivica Kojić i generalni sekretar Suzana Paunović.

РОДИТЕЉИ НЕСТАЛИХ БЕБА У ПРЕДСЕДНИШТВУ: Млађан Радивојевић и Удружење За истину и правду о бебама о застоју у истрагама

Foto: S. Babović

Prema rečima Radiše Pavlovića, predsednika Udruženja i člana Vladine komisije za nestale bebe, na sastanku su predočili sve dokaze vezane za Radivojevićev slučaj, kao i dokaze da postoje problemi u sprovođenju istraga po ovom pitanju i nesaradnja većine bolnica.

Takođe, su tražili formiranje specijalnog tužilaštva, koje bi se bavilo isključivo predmetima u kojima postoji sumnja na otmicu mališana iz bolnica i porodilišta. U njega bi se, kaže Pavlović za "Novosti", slili slučajevi iz cele Srbije. Takođe, ono bi bilo nadležno za reviziju predmeta koji su volšebno zatvoreni.

Roditelji nestalih beba zahtevaju i formiranje posebne DNK baze, u kojoj bi bili uzorci roditelja i dece koji sumnjaju u otmicu.

- Važno nam je i da se roditeljima i srodnicima koji su pokrenuli vanparnične sudske postupke javno objasni da nakon njihovog okončanja tužilaštva više neće moći da postupaju po tim prijavama za krađu beba. Tužilaštva već sada stavljaju neke predmete na "čekanje", do pravosnažnosti sudske odluke - kaže Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)