PAŠĆE VIŠE SNEGA NEGO PRETHODNIH GODINA: Vremenska prognoza meteorologa RHMZ, pahulje moguće već u utorak

Novosti online

05. 12. 2021. u 11:44

VREMENSKA prognoza koju meteorologa RHMZ Gorana Mihajlovića predviđa nam sneg već u utorak, kao i znatno više belog pokrivača tokom zime nego prethodnih godina.

ПАШЋЕ ВИШЕ СНЕГА НЕГО ПРЕТХОДНИХ ГОДИНА: Временска прогноза метеоролога РХМЗ, пахуље могуће већ у уторак

Foto: D. Balšić

– U narednim danima nećemo imati tako niske temperature, ali je izvesno da će u ponedeljak u brdsko planinskim biti snega, a onda tokom noći sledi zahlađenje i u ponedeljak se očekuje sneg u skoro svim delovima Srbije osim na Zapadu i Severu zemlje – rekao je Mihajlović.

– Ovo zahlađenje nas očekuje u prvoj sedmici decembra, zatim sledi otopljenje. A do kraja decembra se očekuje tipično hladno vreme i nešto češča pojava poadavina. U odnosu na prethodne deve godine, možemo da oečkujemo više snega – najavio je meteorolog.

O prognozi za novogodišnju noć je, kako kaže, još uvek rano govoriti, ali ima izgleda da ćemo u novu godinu ući sa snežnim pokrivačem.

– Negde pet do sedam dana do Nove Godine bismo mogli da pričamo detaljnije o snegu za doček – rekao je.

– Ova zima je bila prosečno hladna, u odnosu na prošlu biće više snega. U odnosu na prethodne dve godine, biće više snega. Već u utorak ćemo imati sneg, formiraće se snežni pokrivač od 5 centimetara – kazao je meteorolog.

(Objektiv)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)