DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA: Meteorolog Đorđe Đurić otkrio kakvo vreme možemo očekivati za Novu godinu

Novosti online

30. 11. 2021. u 22:15

IAKO je nezahvalno dati prognozu vremena za period duži od deset dana, meteorolog Đorđe Đurić kaže da u narednom periodu možemo da računamo na vrlo promenljivo vreme.

ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: Метеоролог Ђорђе Ђурић открио какво време можемо очекивати за Нову годину

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On je naglasio da nas tokom prvih desetak dana decembra ne očekuju neke ekstremne pojave, a da ćemo za Božić i Novu godinu imati vremenske prilike u skladu sa kalendarom.

- Kada sagledamo prosek u prethodnim decenijama, uglavnom na nekih deset godina dolaze tri do četiri snežne zime. Nadamo se da će nas Nova godina obradovati sa snežnim pokrivačem - ocenio je Đurić i dodao da ledene dane sa temperaturama ispod 0 stepeni čitavog dana nećemo imati u nižim predelima.

To ne znači, kako je dodao, da neće biti jutarnjih mrazeva.

Što se tiče prognoze za naredne dane, Đurić kaže da će izgledati ovako:

- Nakon poslednjeg zahlađenja, imaćemo otopljenje narednih dana. U petak imamo novo zahlađenje sa padavinama, kišom, koja će na planinama preći u sneg, da bismo za vikend imali slične prilike današnjim. Bitno je da će vreme uglavnom oscilirati oko svog srednjeg stanja, pa nas prvih dana decembra očekuje vreme u skladu sa kalendarom - naveo je Đurić i dodao da će tokom srede i četvrtka biti osetno toplije sa temperaturama preko 10 stepeni C, sa jakim vetrom na jugozapadu.

Kada je reč o padavinama, kaže da je noćas prvi sneg pao u nižim delovima južne i zapadne Srbije.

- Beograd i Vojvodina, kao i veći deo severa zemlje, ostao je bez snega u skladu sa prognozom. Na prvi sneg ćemo morati i dalje da čekamo - nagovestio je meteorolog.

Prema njemu, snežni pokrivač će biti primetan nu višim predelima zemlje, ali i nižim delovima zapadne Srbije, u Užicu, Ivanjici, Arilju...

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)