VREMENSKA PROGNOZA ZA POČETAK DECEMBRA: Čekaju nas temperaturni obrti, evo kakvo će vreme biti narednih dana

Novosti online

30. 11. 2021. u 20:33

NAJNOVIJA vremenska prognoza Marka Čubrila predviđa nam za sredu i četvrtak osetno toplije vreme uz vetrove.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПОЧЕТАК ДЕЦЕМБРА: Чекају нас температурни обрти, ево какво ће време бити наредних дана

Foto: Profimedia/Ilustracija

On na svom fejsbuk nalogu piše da je slaba kiša moguća na severu regiona u sredu ujutro, dok se jače pogoršanje uz konkretniju kišu i zahlađenje očekuje na jugu i jugozapadu regiona od četvrtka posle podne. Ta dva dana biće relativno toplo uz maksimum i do oko 16 steožpeni Celzijusa ponegde.

- U petak osetno hladnije uz kišu, a vrlo je verovatno da će se snežna granica ponovo spustiti i do oko 200 metara nadmorske visine, te je pojava vlažnog snega ponegde moguća i u nizijama regiona. Počeće jak severozapadni vetar, dok će se dnevni maksimum kretati od 0 do 6 stepeni Celzijusa - napisao je Čubrilo.

On ističe da će dolazeći vikend i ponedeljak sledeće nedelje biti najverovatnije hladno uz moguće nove padavine, kao i da je pojava nešto konkretnijeg snega moguća i u nizijama, posebno ukoliko ciklon bude dovoljno jak.

- Večernji proračuni, posebno ECMWF-a su značajno umanjili mogućnoist nakog jačeg i dužeg zahlađenja jer postavljaju anticiklon predaleko na sever i njegovo jezgro održavaju nad istokom Skandinavije. Time je prodor hladnog vazduha ka našem delu Evrope oslabljen i uticaj Atlantika bi već oko 12. decembra uz otopljenje mogao postati dominatan - napisao je Čubrilo, i zaključuje:

- Još uvek ima dosta opcija oko razvoja sinoptika, nekog zahlađenja će svakako biti, ali koliko će ono biti jako i dugotrajno ostaje da se vidi. Trenutno proračuni ansamble članova oba modela posle 13. decembra imaju ogroman rasip, neki daju temperature oko gotovo 17 stepeni Celzijsua, dok drugo daju jak mraz i do oko -20 stepeni Celzijusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)