STIŽE NAM VELIKO ZAHLAĐENJE: Objavljena najnovija vremenska prognoza, biće i snega

Novosti online

28. 11. 2021. u 16:01

NAJNOVIJA vremenska prognoza profesora geografije Marka Čubrila najavljuje pogoršanje vremena, padavine i zahlađenje u toku dana,

СТИЖЕ НАМ ВЕЛИКО ЗАХЛАЂЕЊЕ: Објављена најновија временска прогноза, биће и снега

Foto: D. Balšić

Početkom nedelje biće osetno hladnije, nad južnim delom regiona padaće sneg, a biće ga i na predelima ispod 600 metara nadmorske visine.

Za sredinu naredne nedelje Čubrilo predviđa kraće otopljenjem dok u petak stiže novo, jače zahlađenje sa mogućim snegom u nizijama.

Pogoršanje vremena je već zahvatilo zapadne delove regiona i polako napreduje dalje na istok donoseći kišu i zahlađenje uz umeren severozapadni vetar. U toku noći snežna granica će se uz zahlađenje spuštati na oko 900 metara nadmorske visine, a zatim i na oko 700 mnv.

Vremenska prognoza za narednu nedelju

U ponedeljak ujutro nad severnim predelima regiona prestanak padavina uz smanjenje oblačnosti dok će nad južnim i središnjim predelima biti kiše i snega. Snežna granica će se kretati na oko 600-700mnv.

Početkom naredne nedelje, kaže Čubrilo, biće osetno hladnije uz pojačan severozapdni vetar i dnevni maksimum od +3 do +8 stepeni Celzijusa. U utorak ujutro mraz ponegde do -4 stepena Celzijusa.

Sredinom nedelje biće osetno toplije uz okretanje vetra na jugozapadni smer i maksimum i do oko +15 stepeni Celzijusa ponege, pokauzje vremenska prognoza.

U petak nam stiže novo pogoršanje, kiša i zahlađenje uz spuštanje snežne granice na oko 700 mnv.

Foto: N. Živanović

 

Sneg i jak vetar

Za dolazeći vikend biće još malo hladnije uz mogući češću pojavu snega i u nižim predelima (ispod 200 metara nadmorske visine), a duvaće i jak severni vetar.

Posle 7. decembra i dalje stoje sve opcije od građenja anticiklona nad Skadninavijom do jakog uticaja Atlatika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!