Nova kancelarija – nova inspiracija za kreiranje prostora? Počnite od zavesa

Novosti online

24. 11. 2021. u 09:15

Ponekad je preseljenje kancelarije u drugi prostor prava prilika za redizajniranje radne sredine.

Нова канцеларија – нова инспирација за креирање простора? Почните од завеса

Foto: Depositphotos

Novi i drugačiji prostor diktira i to da li će u njega moći da se prenese nameštaj iz prethodnog prostora ili će morati da se obezbedi novi. Takođe, velika je šansa da je u novoj sredini drugačije osvetljenje, naročito prirodno. U tom slučaju, opremanje valja započeti upravo od zavesa, koje su i dekorativni i funkcionalni element u svakoj prostoriji.

Zavese za moderan i ujedno prijatan poslovni prostor

Nijedna kancelarija ne može se zamisliti bez zavesa. Bilo da je potrebno obezbediti zaštitu od pogleda ili zaštitu od dnevne svetlosti, odnosno sunca zavese su nezamenljive u svakom kutku. Kada se govori o izboru zavesa za kancelarijski prostor, u obzir se uzimaju moderna rešenja, to jest zavese koje su efektnog izgleda a ujedno i svedene. U poslovnom okruženju bitno je da se zavese lako održavaju i da su od materijala koji ne skuplja prašinu i neprijatne mirise. U kancelarijama se najčešće mogu videti trakaste, rolo i zebra zavese. Ovakve zavese se vrlo lako prilagođavaju tome da li potrebno više ili manje prirodnog svetla u prostoriji. U pogledu boja i dezena izbor je gotovo neograničen, s tim što se za poslovni prostor uglavnom biraju neke neutranije i svedenije nijanse. Nasuprot tome, treba napomenuti i kancelarije koje se nalaze u stambenim zgradama, kada su u pitanju manje firme. To su stanovi preuređeni u kancelarije, pa u njima nije retkost videti i klasične draperije koje prostoru daju prefinjenu i prijatnu notu.

Nije kancelarija ako nema kancelarijskog materijala

Kancelarijski materijal se podrazumeva u poslovnom prostoru jer je neophodan za svakodnevno obavljanje posla. Međutim, moguće je i iskoristiti kancelarijski materijal u svrhu uređenja prostora, te može poslužiti i kao detalj u enterijeru. Dobar primer za to su magnetne table i table za pisanje. One se lepo uklapaju u prostor, naročito kada se postave na zid. Dalje, ako su registratori ili fascikle na nekom vidnom mestu, mogu se obezbediti one u bojama loga firme, ili neke prepoznatljive boje koja se vezuju za firmu. Police za dokumenta mogu takođe da posluže kao detalj koji se uklapa u ceo ambijent, ili pak razbija monotoniju, ukoliko su u nekoj boji. Ako se uz sve to uklopi i pokoji detalj kao što su umetničke fotografije i slike ili kutak sa biljkama koji će oplemeniti ambijent, to će omogućiti i zaposlenima i klijentima trenutke uživanja.

Sigurnosna vrata za dodatnu bezbednost

Kada se kancelarija tako lepo uredi, za šta je često potrebno mnogo novca i ulaganja, poslovnom prostoru treba obezbediti dodatnu sigurnost. Niko ne bi želeo da obezbedi vrednu opremu koja bi bila laka meta za provalnike. Iz tog razloga, preporuka je da se postave sigurnosna vrata na ulaz u firmu, a po potrebi i u nekim kancelarijama. Osim što pružaju sigurnost, ona obezbeđuju i zaštitu od buke. Svojim ekskluzivnim a opet jednostavnim izgledom utiču i na sam ambijent, pa na neposredan način upućuju na to da se radi o profesionalnoj i uspešnoj firmi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)