ZAJEDNIČKI STVARAMO IVANJICU BEZ BARIJERA: Ministarka Kisić Tepavčević posetila Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara "Golija Ivanjica"

Novosti online

24. 11. 2021. u 15:23

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević posetila je Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara „Golija Ivanjica“ iz Ivanjice, gde je istakla da je cilj Ministarstva izgradnja Srbije bez barijera, sa jednakim pristupom i mogućnostima za sve njene građane.

ЗАЈЕДНИЧКИ СТВАРАМО ИВАЊИЦУ БЕЗ БАРИЈЕРА: Министарка Кисић Тепавчевић посетила Удружење параплегичара и квадриплегичара Голија Ивањица

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kisić Tepavčević je navela da je Ivanjica primer još jedne opštine koja se zajedničkim snagama Ministarstva, lokalne samouprave i civilnog društva, uključila u izgradnju Srbije bez barijera. Ministarstvo je u okviru kampanje „SRBIJA BEZ BARIJERA“ podržalo realizaciju projekta ovog udruženja „Ivanjica bez barijera”, koji je imao za cilj poboljšanje pristupačnosti objekata od javnog značaja u opštini Ivanjica. 

U okviru projekta postavljene su rampe za osobe sa invaliditetom na ulasku u Svečanu salu Skupštine opštine Ivanjica, Mesnu zajednicu Ivanjica, fiskulturnu salu Osnovne škole „Kirilo Savić” Crnjevo i Predškolsku ustanovu „Zvončica” Mrkočevac. Takođe je rekonstruisan ulaz u Svečanu salu Skupštine opštine Ivanjica i adaptirane su prostorije Udruženja Golija.

- Upravo ovakvim pojedinačnim aktivnostima, krupnim koracima idemo napred i stvaramo Srbiju bez barijera - rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je Ministarstvo podržalo projekte udruženja osoba sa invaliditetom u Ivanjici sa preko 3,5 miliona dinara.

Za napore koje je putem projekta „Ivanjica bez barijera“ uložio u cilju povećanja pristupačnosti osoba sa invaliditetom, ministarka Kisić Tepavčević je predsedniku Udruženja Marinku Marinkoviću uručila nagradu „J=dnaki“. Marinković je zahvalio Kisić Tepavčević na poseti i nagradi za projekat.

Prof. dr Kisić Tepavčević je u Ivanjici prisustvovala Svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije. „Tokom 30 godina ste pokazali da ste hrabri, snažni, istrajni. Vi predstavljate primer svima nama“, poručila je Kisić Tepavčević. Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije je ministarki Dariji Kisić Tepavčević i pomoćnici ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljani Barošević uručio zahvalnicu za dobru saradnju i podršku u radu.  

Kisić Tepavčević je najmlađem vozaču Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije Neveni Jevtić uručila vaučer za besplatnu ugradnju i atestiranje ručne komande.

Ministarka Kisić Tepavčević se u Ivanjici sastala i sa predsednikom opštine Momčilom Mitrovićem, koji je zahvalio Ministarstvu na pomoći u proteklom periodu, što je od velike važnosti za Ivanjicu, naročito za unapređenje položaja i kvaliteta života osoba sa invaliditetom. Na sastanku su precizirani predlozi za nastavak saradnje i u sledećoj godini. 

BONUS VIDEO: OD SVOG DOMA NAPRAVIO MUZEJ: Željko godinama sakuplja vredne etno predmete

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu