MINISTAR RUŽIĆ: Što se mene tiče, zimski raspust počinje 31. decembra

Lj.B.

24. 11. 2021. u 12:12

ŠTO se mene tiče zimski raspust počinje kako je i najavljeno 31. decembra, ali moguća su i prilagođavanja. Ovo je izjavio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić odgovarajući na pitanje da li se zna kada će početi zimski raspust.

МИНИСТАР РУЖИЋ: Што се мене тиче, зимски распуст почиње 31.  децембра

Foto Tanjug

Komentarišući izjave lekara iz Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa o potrebi pomeranja početka raspusta na sredinu decembra, Ružić je apelovao da se odluke o tome ne donose u medijima već na sednici štaba.

- Zimski raspust u Srbiji počinje 31. decembra i završava se 24. januara, s tim što u Vojvodini počinje 24. decembra. To piše u školskom kalendaru. Što se mene tiče, raspust počinje kada sam rekao, mada se možemo prilagoditi - kazao je ministar. - Đaci treba da dobiju ocene, da se polugodište regularno privede kraju i takve odluke ne mogu se donositi bez konsultacija sa svima u obrazovnom lancu.
Ministar je objasnio da se o svemu može razgovarati na sednici Kriznog štaba ali da je takođe veoma važno pitanje kako će se epidemiološke mere primenjivati tokom raspusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna