MILOŠ VUČEVIĆ NA KUPUSIJADI: "Treba da se ponosimo našim autohtonim proizvodima i ljudima koji organizuju ovakve manifestacije" (FOTO)

Novosti onlajn

06. 11. 2021. u 13:50

PREDSEDNIK Novog Sada Miloš Vučević

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ НА КУПУСИЈАДИ: Треба да се поносимо нашим аутохтоним производима и људима који организују овакве манифестације (ФОТО)

Foto: Instagram

- Futoški kupus je jedan od najvećih brendova Novog Sada, karakterističan proizvod za ovo podneblje koji je cenjen u evropskim okvirima. Izlagači su došli iz cele Srbije, jer prepoznaju ''Kupusijadu'' kao mesto okupljanja i treba da se ponosimo našim autohtonim proizvodima i ljudima koji organizuju ovakve manifestacije. Temu futoškog kupusa kao brenda potenciraćemo i u okviru projekta Evropska prestonica kulture. Sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine realizovali smo mnogo projekata, a pred nama su oni od velikog značaja, kao što je izgradnja Regionalne deponije. Cilj je da konačno Južno bački upravni okrug reši problem sa odlaganjem otpada, i da ono što je bio teret postane ekonomski potencijal. Zajedno sa Vladom Srbije završavamo idejno rešenje deponije i nadam se da će nestati ružna brda otpada kraj autoputa - napisao je Miloš Vučević.

Futoški kupus je jedan od najvećih brendova Novog Sada, karakterističan proizvod za ovo podneblje koji je cenjen u evropskim okvirima. Izlagači su došli iz cele Srbije, jer prepoznaju ''Kupusijadu'' kao mesto okupljanja i treba da se ponosimo našim autohtonim proizvodima i ljudima koji organizuju ovakve manifestacije. Temu futoškog kupusa kao brenda potenciraćemo i u okviru projekta Evropska prestonica kulture. Sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine realizovali smo mnogo projekata, a pred nama su oni od velikog značaja, kao što je izgradnja Regionalne deponije. Cilj je da konačno Južno bački upravni okrug reši problem sa odlaganjem otpada, i da ono što je bio teret postane ekonomski potencijal. Zajedno sa Vladom Srbije završavamo idejno rešenje deponije i nadam se da će nestati ružna brda otpada kraj autoputa.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)