POČETAK VEŽBE "SISTEM 2021" Vulin: Na 50 lokacija, skoro 8.000 naših ljudi

Novosti online

05. 11. 2021. u 10:00

IZASLANIK predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin označio je početak operativno-taktičke vežbe "Sistem 2021" i naredio svim gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije da počnu sa sprovođenjem vežbe.

ПОЧЕТАК ВЕЖБЕ СИСТЕМ 2021 Вулин: На 50 локација, скоро 8.000 наших људи

Foto: Tanjug

- Danas je za nas veliki dan, na 50 lokacija, skoro 8.000 naših ljudi, radiće ono što nismo radili decenijama, verujem da ćemo danas pokazati da je Srbija  spremna, sposobna, snažna da može da brine o svojim građanima. Po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića svim komandantima gradskih i opštinskih štabova civilne zaštite i vanrednih situacija naređujem, postupite po signalu „Sistem" - poručio je komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Aleksandar Vulin.

Izaslanik predsednika Republike, komandant Republičkog štaba za vanredne situacije i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oglasio se iz Operativnog štaba Republičkog štaba za vanredne situacuje, koji koordinira svim snagama i subjektima sistema zaštite i spasavanja koji učestvuju u ovoj vežbi.

Tokom vežbe "Sistem 2021" subjekti iz sistema zaštite i spasavanja prikazaće spremnost i sadejstvo u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA 20. MAJ: Sunlano i toplo, do letnjih 30 stepeni, evo kada stiže promena