GENERALNA PROBA ZA VELIKU VEŽBU: Ministar Vulin u Loznici prisustvovao proveri gotovosti službi za vanredne situacije

V. Mitrić

03. 11. 2021. u 16:50

GRADONAČELNIK Vidoje Petrović poručio je danas na vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije Loznice, održanoj u okviru generalne probe pokazne vežbe „Sistem 2021“ na reci Drini u našem gradu, u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, da je cilj ove vežbe provera operativne spremnosti Gradskog štaba, civilne zaštite i Sektora za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, u sadejstvu sa kolegama iz Republike Srpske.

ГЕНЕРАЛНА ПРОБА ЗА ВЕЛИКУ ВЕЖБУ: Министар Вулин у Лозници присуствовао провери готовости служби за ванредне ситуације

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar Vulin naglasio je da je ovo je prvi put da Srbija proverava kako bi reagovala na situaciju prave katastrofe koja se dešava na čitavoj njenoj teritoriji. Vežba se izvodi istovremeno na 50 lokacija, u 24 grada i 26 opština.

- Videli ste da mnogo bogatije i moćnije države nisu spremne kada ih zadese poplave ili neke druge krizne situacije. Ovo je dokaz da je Srbija organizovanija i od drugih mnogo većih zemalja. Posebno sam ponosan na svaku lokalnu samoupravu koja je sa svojim jedinicama uradila nešto što nismo decenijama unazad, kao i na saradnju sa Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Srpsko-ruskim humanitarnim centrom – istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)