ZDRAVSTVENI RADNICI KRENULI PUT EGIPTA: Palma ih ispratio sa aerodroma "Nikola Tesla"

Z.U.

23. 10. 2021. u 08:26

JUTROS je sa aerodroma Nikola Tesla, a u organizaciji Skupštine grada Jagodina, put Egipta odletela delegacija od 144 člana od kojih većinu čine zdravstveni radnici iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije.

ЗДРАВСТВЕНИ РАДНИЦИ КРЕНУЛИ ПУТ ЕГИПТА: Палма их испратио са аеродрома Никола Тесла

Foto: Novosti

U Hurgadi, u Egiptu, boraviće od 23. do 30. oktobra, lekari i medicinske sestre i medicinski tehničari koji rade u kovid odeljenjima ili kovid ambulantama. Ostali deo delegacije, koju predvodi Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina, čine privrednici i novinari. 

Planirano je da naši zdravstveni radnici obiđu jednu od kovid ustanova u Hurgadi. Inače u tom poznatom turističkom letovalištu epidemiološka situacija je među boljima u svetu. 

Foto: Novosti

Grad Jagodina, ove godine je već vodio jednu delegaciju od 130 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 zdravstvenih ustanova iz Srbije u aprilu mesecu u Hurgadu. U junu grad Jagodina je vodio 600 zdravstvenih radnika iz 25 zdravstvenih ustanova u Paraliju, u Grčku . 

Palma je izjavio da je ovo način na koji želi da iskaže zahvalnost zdravstvenim radnicima u borbi za živote naših ljudi i pozvao je još jednom građane da se vakcinišu jer je to jedini način da se pobedi u borbi protiv virusa. 

I ovo, kao i sva prethodna putovanja, plaćena su isključivo sredstvima od donatora.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

OVDE JE BIO I ATILA BIČ BOŽJI: Za tvrđavu Ram kroz istoriju su se mnogi otimali

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)