NOTARI SAVETUJU GRAĐANE PREKO "VIBERA": Na Evropski dan pravde besplatne pouke o overama i prometu nepokretnosti

V. C. S.

20. 10. 2021. u 14:59

NA Evropski dan pravde, 25. oktobra 2021, javni beležnici otvoriće tri posebne linije na aplikaciji "viber", kako bi uživo odgovarali na pitanja građana ili ih uputili na način na koji mogu da ostvare svoja prava, saopštila je Javnobeležnička komora.

НОТАРИ САВЕТУЈУ ГРАЂАНЕ ПРЕКО ВИБЕРА: На Европски дан правде бесплатне поуке о оверама и промету непокретности

Foto arhiva

JBK Srbije poziva građane da se jave i postave pitanje uživo u razgovoru sa notarima preko ove aplikacije, na telefonske brojeve 065/ 415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26. Linije će biti otvorene za "viber" pozive u ponedeljak tokom tri sata, od 11.00 do 14.00, a građani će birati da li će sa javnim beležnikom razgovorati video ili audio pozivom.

Onlajn savetovanje se organizuje povodom Evropskog dana pravde, sa ciljem da se pravda približi građanima. JBK, kako navode, snažno podržava akciju koja doprinosi ovom cilju, kao i jačanju povrenja u pravosudni sistem i širokoj edukaciji o načinima za ostvarivanje prava. Evropski dan pravde je istovremeno i "otvoreni dan" svih notarijata EU, koji toga dana na sličan način savetuju svoje građane.

Beležnici će moći da pouče građane u vezi sa poslovima oko prometa nepokretnosti, overama potpisa i prepisa, overama punomoćja, vođenju ostavinskih postupaka, odgovornosti javnih beležnika, kao i o dilemama vezanim za nadležnosti javnog beležnika.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024