RADI SE NA APLIKACIJI E-NOTAR: Potvrđena saradnja srpskih i francuskih javnih beležnika i pomoć u digitalizaciji

V. C. S.

11. 10. 2021. u 19:50

JAVNOBELEŽNIČKE komore Srbije i Francuske obnovile su potpise na Memorandumu o saradnji u oblasti digitalizacije i tako nastavile saradnju na razvoju digitalnih alata i unapređenju rada javnih beležnika, saopštila je JBK.

РАДИ СЕ НА АПЛИКАЦИЈИ Е-НОТАР: Потврђена сарадња српских и француских јавних бележника и помоћ у дигитализацији

Foto Javnobeležnička komora Srbije

Istovremeno, predstavljena je i aplikacija eNotar, na čijem razvoju radi Pošta Srbije u okviru projekta iz Memoranduma. Ova aplikacija služiće za pohranjivanje elektronske dokumentacije i arhiviranje u javnobeležničkoj delatnosti u Srbiji.

Memorandum su u Beogradu potpisali predsednik JBK Srbije Srbislav Cvejić i izaslanik Visokog saveta javnog beležništva Francuske, zadužen za saradnju sa Srbijom, Stefan Zečević.

Foto Javnobeležnička komora Srbije

- Današnjim potpisom potvrdili smo odlučnost da realizujemo projekte koje smo započeli u oblasti digitalizacije javnog beležništva sa našim prijateljima iz Francuske - rekao je Cvejić, i istakao da francuske kolege pružaju veliku podršku notarijatu Srbije u uspostavljanju sistema koji će omogućiti digitalizaciju arhiva, javnobeležničkih aktivnosti i dokumenata, kao i uspostavljanje registra testamenata.

Zečević je istakao da postoji zajednički interes dve strane da se promoviše saradnja u pravnoj, a naročito javnobeležničkoj oblasti:

- Sada postoji potreba da ubrzamo rad na razvoju digitalnih alata koje će koristiti beležnici i koji će biti u interesu države i građana. Siguran sam da ćemo u tome uspeti, a potvrda nam je već stigla, pošto smo danas prisustvovali prezentaciji plana izrade aplikacije eNotar.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!