DIREKTORKA HITNE POMOĆI ZA "NOVOSTI": Napadnuti doktor pitao koliko ima povređenih, a kada je došao na mesto udesa dobio udarac!

S. Babović

13. 10. 2021. u 19:14

DOKTOR Hitne pomoći u Kruševcu koji je napadnut pre dva dana prilikom pokušaja da pomogne povređenima u saobraćajnoj nesreći u Kapidžiji kod Kruševca nalazi se na bolovanju, saznaju “Novosti”.

ДИРЕКТОРКА ХИТНЕ ПОМОЋИ ЗА НОВОСТИ: Нападнути доктор питао колико има повређених, а када је дошао на место удеса добио ударац!

Foto S. Babović

Povreda nema, ali ima skokove pritiska,predočava za “Novosti” dr Gordana Simić,direktorka Hitne.

- Kolega je primio poziv za teren, pitao koliko ima povređenih, potom rekao da kreće ekipa, ponovio adresu, a čovek je ponovo zvao, javi se dispečer-tehničar i rekao da ekipa stiže svake sekunde, čuo je i sirene-kaže za “Novosti” dr Gordana Simić, direktorka Hitne.-Odvezao je pacijenta na hirurgiju, povređenog iz udesa, a po povraktu nam je ispričao da je taj napadač, kada je video njega kao muškarca, a prethodno je razgovarao sa muškarcem putem telefona, odreagovao tako što je prvo pitao “šta ti imaš mene da pitaš koliko ima povređenih”, udario je pritom kolegu.

Napadača je obuzdala policiju, čijeg je pripadnika, takođe prema rečima dr Simić, napao. Informacija o broju povređenih zbog čega je potpuno iracionalno odreagovao čovek na terenu, s druge strane, ključna je za intervenciju. Hitna pomoć tako nije imala informaciju da je reč o udesu, odnosno sudaru dva vozila,jer bi po pravilu na teren i odmah poslala dve ekipe.

Foto S. Babović

Dr Gordana Simić

- Dešavalo se i da meni lično prete smrću, izašli smo na teren,ali prethodno prijavili sumnju da se dešava nasilje nad ženom-priseća se za “Novosti” dr Simić i dodaje da medicinari nemaju status službenog lica.

Pretnje i napadi na lekare u Srbiji nisu retki.Jedan od drastičnijih se dogodio pre 7 godina u Kruševca kada je upravo napadnuta ekipa kruševačke hitne pomoć i to na radno mestu. Prvo je udario medicinsku sestru,a potom je povrede ruke zadobio i tehničar.Tada je ekipa Hitne reaovala zbog povređenog mladića u akoholisanom stanju ispred kafića u centru Kruševca. Prebačen je na Odeljenje ortopedije,ali je posle sanacije povrede u više navrata dolazi u hitnu i zahtevao dodatne intervencije.

Prvo je udario sestru, a onda i tehničara. Služba hitne medicinske pomoći u Kruševcu u proseku, u toku godine obavi 9.000 pregleda na terenu i 28.000 u ambulanti. U vreme epidemije KOVID-19 obim posla značajno je uvećan.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu