FESTIVALSKA NEDELJA NOVOSTI! Slavimo 68. rođendan

Novosti online

09. 10. 2021. u 12:00

POVODOM 68. rođendana „Večernjih novosti“ naša kuća organizuje NEDELjU NOVOSTI od 11- 16. oktobra. Na predstojećim festivalskim danima biće, u skladu sa zdravstvenim preporukama i uz direktan prenos na našem portalu www.novosti.rs, predstavljeno sve ono najznačajnije i najvrednije što je naš list pretvorilo u pravi srpski brend, koji je već decenijama prepoznatljiv, tražen i uvažavan.

ФЕСТИВАЛСКА НЕДЕЉА НОВОСТИ! Славимо 68. рођендан

Foto: V.N.

Uz visoki profesionalizam dnevnog izveštavanja i komentarisanja najznačajnijih događaja, "Večernje novosti" su se izdvojile i izuzetno dobro osmišljenim akcijama i kulturnim poduhvatima koji su svake godine praćeni sa velikom pažnjom.

Među njima se posebno ističe Konkurs za karikaturu "Pjer", koji se ove godine organizuje 54. put. Izložba najuspelijih radova sa konkursa uvek je privlačila veliku pažnju, između ostalih i Ive Andrića, koji je zapisao: "Nije laka stvar ni mali napor ni neznatna žrtva gledati celog veka ljude i svet oko sebe očima karikaturiste- zapazio je naš nobelovac. - Moći tako videti i umeti tako prikazati društvo i čoveka u njemu, a ne podleći profesionalnoj deformaciji, ne pasti u pesimizam i negaciju, ne otuđiti se od sveta i ljudi, to pokazuje veliku latentnu snagu i ravnotežu duha, urođenu blagorodnost i čistotu."

U ponedeljak, 11. oktobra,  u Galeriji Kluba  RTS-a u 18 časova biće otvorena "Pjerova" izložba sa ovogodišnje konkursa. Tom prilikom biće uručene i nagrade zlatni, srebrni i broznani "Pjer", kao i nagrade za portret karikaturu i mladom karikaturisti.

U utorak u Atriumu Narodne biblioteke Srbije u 18 sati biće upriličena književna tribina "Mešinim putem" na kojoj će se okupiti dobitnici prestižne nagrade "Meša Selimović" koju "Večernje novosti" 33 godine dodeljuju za najbolju knjigu. O ovoj nagradi, ali i o karakteristikama i dometima savremene srpske poezije i proze govoriće Miro Vuksanović, Radovan Beli Marković, Dragan Jovanović Danilov, Vojislav Karanović, Dragan Velikić, Vladimir Kecmanović, Živorad Nedeljković, Ivan Negrišorac, Goran Petrović, Enes Halilović, Milisav Savić, Dejan Ilić, Vladimir Pištalo, Igor Marojević... Moderator će biti Dragan Bogutović, novinar „Večernjih novosti“ i jedan od osnivača nagrade „Meša Selimović“.

Uvek idući u korak sa vremenom, "Večernje novosti" su ove godine otvorile svoj TV studio u kome će se u sredu 13. oktobra u 12 sati održati panel na temu "Može li ekonomija da se vrati u budućnost". Učestvovaće Siniša Mali, ministar finansija, Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ana Ivković, viceguvernerka Narodne banke Srbije,  Predrag Mihajlović, generalni direktor OTP banke Srbija i predsednik Upravnog odbora "Udruženja banaka Srbije"  i Živorad Vasić, potpredsednik "Delta holdinga" i regionalni direktor "Interkontinental hotels grupe". Moderator razgovora biće Dušan Stojaković, urednik Ekonomske rubrike u "Večernjim novostima".

Povodom rođendana "Večernje novosti" su odlučile i da razgale svoje verne čitaoce organizujući "Dan satire i aforizama" u četvrtak u 13 sati. Tom prilikom biće uručena i veoma ugledna nagrada "Jovan Hadži Kostić" za najboljeg novinskog satiričara, a čitav program, čiji je moderator naš novinar i satiričar Bojan Ljubenović, moći će da se prati na portalu našeg lista. Nagrada nosi ime legendarnog Jovana Hadži Kostića, autora čuvenog "Trna" (Tako Reći Nezvanično). U ovoj rubrici za tri decenije objavio je bezmalo 60.000 ubojitih misli i osvrta koji su se, po pravilu, prepričavali i citirali.

U petak 15. oktobra  u redakciji "Novosti" biće dodeljene tradicionalne godišnje nagrad... A u subotu, 16. oktobra,  čitaoce očekuje izuzetno sadržajno i raskošno rođendansko izdanje "Večernjih novosti" na 56 stranica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade