DVOJICA državljana Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji se nalaze u Kabulu gde čekaju da nekako izađu iz zemlje, kažu da se čuju pucnji u okolini aerodroma i da je situacija haotična.

Komentari (5)

buki

16.08.2021. 11:32

Šest dana im otkazuju letove, a šta su čekali do pre šest dana? Ako sam ja u Srbiji znala šta će se dogoditi, zašto su oni u Kabulu očekivali neku dobru vilu koja će da zaustavi Talibane?

Mama

16.08.2021. 11:42

Medjunarodne firme! A gde su ostali zaposleni iz te firme i zasto nisu sa njima evakuisani.Pte 4 dana bilo je na tv da nema gradjana Srbije u Avganistanu!!??Neozbiljno ponasanje.

mima

16.08.2021. 12:17

Ja sam treca drzavljanka Srbije u Kabulu. Nalazim se u samom gradu, i nisam pokusavala da idem na aerodrom jer to najnebezbednije mesto za biti. Situacija nije haoticna u gradu, kao sto se moglo ocekivati i talibani odrzavaju red i sprecavaju kriminalce u pljackama kuca. Postoje neke vesti o pretrazivanju kuca i po neka pucnjava ali nije haos. Haos je u strahu od odmazde i u strahu domaceg stanovnistva od neizvesnosti. Letova komercijalnih nece biti u naredna bar dva dana, kako nas medjunarodne snage obavestvaju, pa cak i evakucioni letovi predstavljaju veliki izazov bilo za samo preostalo osoblje ambasada ili nas koji radimo u medjunaronim humanitarnim ili komercijanim organizacijama, Ministratsvo je aktivno i trazenju resenja i mozda je najbolje da se sve organizuje kroz hrvatsko nemacke trupe koje su i deo obezbedjenja vojnog dela aerodroma. Ako bude bilo moguce. Ali komercijalnim avionima to skoro nece biti moguce. Pozdrav