TRAMP POZVAO BAJDENA DA PODNESE OSTAVKU: Ti si dozvolio da se ovo dogodi Avganistanu

Novosti online

16. 08. 2021. u 07:58

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp pozvao je aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena da podnese ostavku zbog dešavanja u Avganistanu, gde su talibani preuzeli kontrolu nad zemljom posle povlačenja snaga SAD.

ТРАМП ПОЗВАО БАЈДЕНА ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКУ: Ти си дозволио да се ово догоди Авганистану

Foto: EPA

Tramp je u saopštenju ocenio da je vreme da Bajden podnese ostavku zbog onoga što je dozvolio da se dogodi Avganistanu, porast broja obolelih od kovida 19, uništavanje energetske nezavisnosti SAD i sakaćenja ekonomije, prenosi Njujork post.

Podsetimo, Tramp je prethodno kritikovao Bajdena zbog situacije u Avganistanu, istakavši da će biti velika sramota kada kada talibani podignu zastavu iznad američke ambasade u Kabulu.

- Kakva će sramota biti kada talibani podignu zastavu iznad američke ambasade u Kabulu. Ovo je potpuni neuspeh zbog slabosti, nesposobnosti i potpune strateške nedoslednosti - istakao je Donald Tramp i dodao da talibani sada nemaju straha, niti poštuju Ameriku ili njenu snagu.

Talibani su juče, posle brze ofanzive u kojima su osvojili najveći deo Avganistana, ušli u glavni grad Kabul i istakli zastavu na predsedničkoj palati.

Predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju.

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna