BEZ crepulja u kojima se na ognjištima pekao hleb, pre 200 godina nije moglo da se zamisli nijedno domaćinstvo.

Jelena

21.07.2021. 18:25

Strašno i Narodni muzej bez temeljne provere sve to prihvati. Baš je logično, Ražanjska crepulja iz Rujišta, koja se pravi od zemlje koja se uzima u Rujištu. Koliko li je sve ovo koštalo ?

Lud zbunjenog

21.07.2021. 18:29

Da li gospođa iz Narodnog muzeja stidi šta je uradila? Možda je i ponosna na svoj plagijat. Ražanjska crepulja iz Rujišta - svašta. Logično zar ne? Možda joj se isplatilo ?

Jovana

21.07.2021. 18:51

Ražanjska crepulja koja se pravi u Rujištu od nekoliko vrsta zemlje koja se kopa u Rujištu. Logično zar ne dr Biljana Đorđević svaka vam čast.

Braca Ivanovic

21.07.2021. 18:54

Rujiška crepulja se vekovima proizvodi po tehnologiji koju su usavršili meštani sela isključivo u selu Rujištu, od sirovine iz atara sela. To sto se ono nalazi u opštini Ražanj i što turistička organizacija pakuje i prodaje projzvod ne daje joj za pravo da mu menja ime. Sto se tiče očuvanja zanata situacija je ista kao i pre. TO tvrdi da je očuvala zanat što nije tačno. I dalje imamo isti broj majstora. Edukacija je organizovana u svrhu projekta i nije proizvela novog majstora crepuljarstva. Mozda neko od polaznika i moze da napravi nešto što liči na crepulju ali je pitanje da li to moze i praktično da se koristi. Niko nece da gazi blato, svi bi da trguju, pišu projekte, bave se marketingom.