JOŠ UVEK TRAJE POTRAGA ZA DEČAKOM (9) NA DRINI: Ekipe su upetostručene, akcija proširena i na Savu

V.M.

16. 07. 2021. u 15:57

SVI, u doslovnom smislu, svi potencijali Policijske uprave Šabac, sa njenim policijskim stanicama, uključeni su u akciju pronalaženja devetogodišnjeg dečaka iz Badovinaca, kod Bogatića, čiji je nestanak otac prijavio u sredu, u 19 časova, Policijskoj stanici u Bogatiću.

ЈОШ УВЕК ТРАЈЕ ПОТРАГА ЗА ДЕЧАКОМ (9) НА ДРИНИ: Екипе су упетостручене, акција проширена и на Саву

Foto: V.M.

Reka je nabujala još tog dana, kada je dečak nestao, kada je došao do kolibe, nedaleko od Drine, da nahrani stoku, jer su njegovi otac i majka bili u nadnici. Nivo vode je, neprestano, u porastu što otežava rad ekipa na vodi. Od siline Drininih "struja" roniocima spadaju kape s glave! Akcija, međutim, ni od juče ne staje. Ekipe za traganje, kako saznajemo, su upetostručene. Osim policajaca iz Šapca, tu su žandarmi, najbolji srpski ronioci, kolege iz Sremske Mitrovice.

Potraga, koju vodi načelnik Policijske uprave u Šapcu, Zoran Jevđenić, ne obuhvata samo Drini, već više od 48 časova i reku Savu.

Četiri plovila, sa posadama i svom potrebnom logistikom koju daje PU Šabac, neprestano su na vodi. Uporedo sa traganjem na Drini, "prečešljano" je čitavo područje kojim se kretao tog dana, ali i obično, nestali mališan, koji je važio ta dobro, vredno i poslušno dete. Na reku je, verovatno, otišao, pošto je nahranio stoku, ne bi li se rashladio, jer bio strahovito vruć i sparan dan. Šta se dogodilo? Odgovor na to pitanje nema još niko, a Više javno tužilaštvo je naložilo baš onakvu potragu na Drini i Savi, koja podrazumeva da se sve digne na noge, dok se dečak ne pronađe.

- Pretraga je sveobuhvatna, sagledavaju se svi aspekti ove situacija, sakupljaju se informacije, dovedene su najspremnije ekipe i rad se nastavlja punim intenzitetom  - kaže Zoran Obradović, viši tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapca.

Da li se, eventualno, telo dečakovo zakačilo za nešto, pa stoji nedaleko od mesta gde je, možda, skončao život ili je otišlo do Save, sve su to nepoznanice.

Ronioci imaju veliki problem što je reka jako duboka, desetak puta možda više, nego obično leti kroz ovaj deo Mačve. Strahuje se i od novih padavina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba