DETALJI NESREĆE KOD BADOVINACA: Meštani u šoku - Potresna svedočenja o dečaku koji se utopio u Drini

V.Mitrić

15. 07. 2021. u 11:33

TELO devetogodišnjeg dečaka N. N. iz Badovinaca, najvećeg mačvanskog sela, pronađeno je jutros (u četvrtak), oko 9 časova. Ronioci koji su ga tražili čitavu noć i jutro.

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ КОД БАДОВИНАЦА: Мештани у шоку - Потресна сведочења о дечаку који се утопио у Дрини

FOTO: V.M.

Dečakov život se okončao, u sredu, ali je teško da se ustanovi u koje vreme. Roditelji su njegov nestanak prijavili policiji u Bogatiću, kako saznajemo, oko 19 časova. Otac i majka bili su u nadnici, gde su otišli ranim jutrom, kao i obično, a kad su se vratili videli su da u kući nije devetogodišnji dečak, koji je završio prvi razred Osnovne škole u rodnom selu.

Krenula je opšta potraga, roditelja, srodnika, prijatelja meštana Mačve, policije i ronilaca. Uzalud su svi dovikivali dečaka. Nije se odazivao.

- Crna slutnja je bila da je završio život u džinovskim obalama Drine, čiji je nivo bio baš veliki od juče po podne - pričaju naši sagovornici iz Badovinaca.

- Reka je toliko bila silovita da je roniocima skidala kape. Dečak u njoj, po svoj prilici, bio je nemoćan. Ovih dana reka nije bila tako velika, što je, možda, zbunilo dečaka i dovelo do tragedije, ne samo za njegovu porodicu. Konačno, u četvrak u devet časova pronađeno je njegovo beživotno telo.

Drama se odvijala u rejonu Salkovača, sela Badovinaca, jednog od najvećih u Srbiji, gde mališani, od malih nogu, odlaze na Drinu i to od najstarijih do sadašnjih generacija. Reka zna i te tako ka bude zla i da odnese i najspremnije i najbolje plivače.

- Dečak je otišao do kolibe,koju ima njegova porodica prema Drini, da nahrani stoku kao i obično - pričaju nam upućeni sagovornici.

- Pošto je dan bio izuzetno sparan, otišao je do reke,a iza njega su ostali delovi odeće i omiljeni mu bicikl kojim se poslednji put dovezao do kolibe i reka. U porodici, koju je zadesila ova trageija, bilo je četvoro dece. Sva su dobra, vredna i vaspita deca. Nastradali dečak je bio posebno za primer. Nije trebalo dva puta da mu se kaže šta da uradi. Poslove je obavljao, eto, i kad roditelji nisu kući, kad su u nadnici da zarade koji dinar više, kako bi podizali svoju čeljad.

- Vrlo je moguće da je dečak, čim je ušao u korito, došao u opasnost, a nije bilo nikoga da mu pomogne, jer je smatrao da staje na željenu dubinu, koja je, u međuvremenu, bila sasvim dovoljna za tragediju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)