DOKTOR STEVANOVIĆ O ČETVRTOM TALASU KORONE: Od nas zavisi koliko će biti jak - epidemija nije završena

Tanjug

12. 07. 2021. u 13:33

DOKLE god se globalno ne smiri situacija, kovid će biti pretnja, od svih nas zavisi koliko će nas na jesen žestoko pogoditi, a da li hoće, vrlo verovatno da, rekao je danas direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović.

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ О ЧЕТВРТОМ ТАЛАСУ КОРОНЕ: Од нас зависи колико ће бити јак - епидемија није завршена

Foto: Printscreen

Stevanović je istakao da se i dalje treba paziti virusa korona, jer epidemija nije završena, što pokazuju i brojevi, a da se vidi da su se građani opustili.

- Nije to situacija samo kod nas, već svuda u svetu. Ne može se kod ljudi predugo održati ta pažnja da je potrebna preventivna zaštita i kad se čini da su brojevi spustili - sledi opuštanje. To će pomoći virusu da se ponovo aktivira i vidimo ne samo kod nas već svuda u okruženju i svetu da brojevi ponovo rastu - upozorio je on.

Na pitanje treba li da se plašimo jeseni zbog novog talasa, dr Stevanović podseća da dolazi i sezona gripa i većeg broja respiratornih infekcija, pa građani treba da budu dodatno oprezni.

- Ja bih istakao da u i dalje najviše treba da se čuvamo od korone. Sa druge strane, jesenji i zimski period su vreme gripa. Zahvaljući odličnom odzivu za vakcinaciju protiv gripa prošle godine i merama koje štite od respiratornih infekcija, mi praktično grip prošle godine nismo imali, tako da moramo svi zajedno da mislimo o mnogim infekcijama - zaključio je direktor Infektivne klinike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!