DODELJENA NOVINARSKA PRIZNANJA „SLAĐANA VELJKOVIĆ“: Među laureatima novinarka "Novosti" Daliborka Alihodžić (FOTO/VIDEO)

D. Ristić

08. 07. 2021. u 14:34

U SALI Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, dodeljena novinarska priznanja „Slađana Veljković“.

ДОДЕЉЕНА НОВИНАРСКА ПРИЗНАЊА „СЛАЂАНА ВЕЉКОВИЋ“: Међу лауреатима новинарка Новости Далиборка Алихоџић (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Ristić

Među laureatima naša koleginica Daliborka Alihodžić.

Priznanja koja nose ime prerano preminule novinarke "Novosti" Slađane Veljković po treći put su dodeljena u organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja. Dodela nagrada je upriličena na desetu godišnjicu Slađanine smrti.
Priznanje za najbolju reportažu pripalo je novinaru "Kurira" Zoranu Šaponjiču za tekst: „Radoje živi sam kao kurjak na ničijoj zemlji: Desi mi se i tuga, uhvati pa ne pušta, progovorio bih sa nekim riječ, a nemam sa kim“. Novinarka "Novosti" Daliborka Alihodžić je primila priznanje za novinarski podvig, za reportažu „Počinje novi život: Ivica iz Zaplanjske Toponice kod Gadžinog Hana tri decenije posle punoletstva juče konačno dobio ličnu kartu“. Nagradu za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima ove godine dobila je Sanja Petrov urednica portala „Slobodna reč“.
Žiri je i ove godine imao težek zadatak da dodeli priznanja koja nose ime novinarke, nadaleko poznate po izvanrednim reportažama.
- Nismo odustali od kriterijuma "šta bi na naš izbor rekla Slađana Veljković" - rekao je predsednik žirija Momčilo Popović, šef deska "Novosti".
Daliborka Alihodžić je rekla da "ne može i neće da veruje" da Slađane Veljković već 10 godina nema među nama.
- Ipak, želim da vama, Vranjancima, podsetim koliko je ona volela svoj grad, njegove ljude i koliko je bila posvećena pisanju o svom zavičaju - kazala je Daliborka.
U svom emotivnom izlaganju, o radu Slađane Veljković u nekadašnjim "Novinama vranjskim" je govorio njen kolega Radoman Irić, istakavši da je neke od najboljih priča o Vranju u vremenu tranzicije napisala upravo Slađana, poručivši da njen duh i dalje živi među nama.
Nagrade je obezbedio ovogodišnji sponzor, kompanije "Knauf Insullejšn".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)