GUŽVA U VRANJU: Građani Severne Makedonije pohrlili na imunizaciju

D.Ristić

01. 07. 2021. u 14:55

BLIZU 500 građana Severne Makedonije je danas došlo u Vranje na zakazanu drugu dozu vakcine protiv virusa korona, a više stotina njih biće vakcinisano po prvi put.

ГУЖВА У ВРАЊУ: Грађани Северне Македоније похрлили на имунизацију

Foto J. Stojković

Kako "Novosti" saznaju u ZC Vranje, vakcinisanje drugom dozom u Sportskoj hali je zakazano za 490 građana susedne zemlje.Oni su prvu dozu primili u vreme kada je vakcinacija za građane severne Makedonije otvorena bez najave i zakazivanja.

Istovremeno, ne jenjava interesovanje suseda ni za prvu dozu, tako da je, prema nekim procenama, oko hiljadu Severnomakedonaca ispred vranjske Sportske hale uredno čeka na imunizaciju.

Ne zapostavlja se ni imunizacija naših građana, tako da oni koji dolaze na prvu dozu mogu da izaberu vakcinu koju žele. Za danas je zakazana revakcinacija za pedesetak građana Vranja. Prema podacima iz ZC Vranje, najviše datih doza je kineskog proizvođača, a na drugom mestu su Fajzerove vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!