KRUŠEVAC I GAZIMESTAN TAČKE NAŠE SABORNOSTI! Državni i vrh SPC nizom manifestacija obeležiće danas veliki praznik

D. M.

28. 06. 2021. u 08:00

SRPSKI državni vrh obeležiće danas Vidovdan nizom manifestacija, uključujući i posebnu sednicu Vlade Srbije u Kruševcu, kojoj će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

КРУШЕВАЦ И ГАЗИМЕСТАН ТАЧКЕ НАШЕ САБОРНОСТИ! Државни и врх СПЦ низом манифестација обележиће данас велики празник

Foto Tanjug

Kruševac danas slavi i poseban jubilej, 650 godina od osnivanja grada, a predsednik Vučić prisustvovaće i otvaranju kancelarije Fondacije "Za srpski narod i državu" u ovom mestu. On će položiti i venac na Spomenik kosovskim junacima i obići rekonstruisan Dijagnostički centar.

I ministri će imati niz aktivnosti, uključujući polaganje kamena temeljca za stadion "Jedinstvo". Premijerki Ani Brnabić biće uručena Vidovdanska nagrada, najveće priznanje grada Kruševca.

Predsednik Vučić prisustvovaće danas i prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme iz domaće odbrambene industrije u Spomen-parku "Šumarice" u Kragujevcu.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković započeo je u nedelju povodom Vidovdana dvodnevnu posetu Kosovu. Tokom dana obišao je Zvečan, a zatim je dočekao srpskog patrijarha Porfirija u porti manastira Gračanica, gde će danas biti služena sveta arhijerejska liturgija i dodeljene medalje "Majka devet Jugovića". U Kosovskoj Mitrovici, u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka, Petković će se obratiti i na svečanoj vidovdanskoj akademiji.

Patrijarh srpski Porfirije služiće na Vidovdan i parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici 1389. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!