SEĆANJE NA STRADALE: Vidovdan - simbol borbe za slobodu srpskog naroda, obeležava se i u Ugljeviku (FOTO)

V. M.

27. 06. 2021. u 21:17

VIDOVDANSKE svečanosti u opštini Ugljevik počele su održavanjem pomena poginulim srpskim junacima od Kosovskog boja do danas ispred centralnog spomen-obeležja.

СЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ: Видовдан - симбол борбе за слободу српског народа, обележава се и у Угљевику (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić poručio je da Vidovdan simbolizuje neprestanu borbu srpskog naroda za slobodu. Perić je čestitao krsnu slavu svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i izrazio svima njima zahvalnost koji su u proteklom odbrambenom ratu dali ogroman doprinos kako bi srpski narod opstao na ovim prostorima i Republici Srpskoj.

- Naša dužnost i obaveza da se sećamo svih junaka koji su dali živote za slobodu srpskog naroda, a i obaveza da sve činimo kako bi narod na ovim prostorima živeo u miru i u budućnosti živio u slobodi - rekao je Perić.

On je najavio dalju podršku opštine Ugljevik boračkim porodicama i naglasio da se iz lokalnog budžeta redovno daju prinadležnosti za njih.

Predsednik Odbora porodica poginulih boraca Ugljevika Savo Milošević podsetio je da je iz Ugljevika u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo 301 borac Vojske Republike Srpske a da je njih 648 ranjeno.

Vence su položile porodice poginulih boraca, predstavnici opštine Ugljevik i organizacije  koje okupljaju boračku populaciju.

Vidovdanske svečanosti u Ugljeviku nastavljaju se liturgijom u hramu Svete Petke Paraskve, a a onda je svečano otvoranje Sajma narodnih rukotvorina koji se održava na platou Centra za kulturu "Filip Višnjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!