OTKRIĆE NOVOG KUĆNOG TESTA NA VIRUS KORONA: Provera koja ne zahteva tehnologiju i skupu opremu, rezultati već za sat vremena

V. N.

23. 08. 2021. u 12:00

NAUČNICI sa Harvarda i MIT-a razvijaju kućni test koji će na bazi uzorka slične moći da otkrije prisutnost virusa korona i da identifikuje o kojoj varijanti je reč. Test će davati rezultate u roku od sat vremena, a očekuje se da će mu cena biti oko tri dolara.

ОТКРИЋЕ НОВОГ КУЋНОГ ТЕСТА НА ВИРУС КОРОНА: Провера која не захтева технологију и скупу опрему, резултати већ за сат времена

Foto: Depositphotos

Dosadašnja testiranja sprovedena na uzorcima prikupljenima od 48 osoba pokazala su da je tačnost novog testa nazvanog miSHERLOCK usporediva sa rezultatima PCR testiranja - oko 96 odsto. Delovanje novog testa se temelji na CRISPR tehnologiji ciljanja gena i ne zahteva korišćenje složene tehnologije i skupu opremu, piše časopis Science Advances.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade