KANDIĆ PIJAN VOZIO "MERCEDES": Sekulović o incidentu visokog funkcionera Vlade Crne Gore

M. S.

20. 05. 2021. u 10:48

HERKUL Poaro neće biti potreban da bi se utvrdilo ko je upravljao službenim "mercedesom" Vlade Crne Gore koji je učestvovao u sudaru u Podgorici 2. maja ove godine.

КАНДИЋ ПИЈАН ВОЗИО МЕРЦЕДЕС: Секуловић о инциденту високог функционера Владе Црне Горе

Foto: Skupština CG

Nema više sumnje o tome ko je izazvao nezgodu i ko je vozio automobil.

Ovo je na kontrolnom saslušanju pred skupštinskim Odborom za bezbednost i odbranu kazao direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin, povodom skandala čiji glavni akter je bio zamenik generalnog sekretara Vlade Nikola Kandić.

- Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici utvrdilo je da je Kandić vozio službeni automobil koji je 2. maja izazvao udes u glavnom gradu - saopštio je portaparol ODT-a Vukas Radonjić. - Svi svedoci su potvrdili da je sa mesta vozača odmah nakon nezgode izašao Kandić.

Radonjić je dodao i da je naređeno veštačenje medicinske dokumentacija osoba iz drugog vozila koje su povređene u udesu.

- U momentu kad se desila saobraćajna nezgoda, iz ugla policije nije moglo da se sa sigurnošću utvrdi ko je vozač. Osoba koja je tvrdila da je vozila automobil imala je dozvoljeni procenat alkohola u krvi, a druga osoba, odnosno Kandić, više nego što je dozvoljeno. Policija je u ovom predmetu postupala savesno i profesionalno - ocenio je ministar policije Sergej Sekulović. - Čekam izveštaj unutrašnje kontrole zbog informacija da li je tu možda došlo do određene zloupotrebe službenog položaja, ovlašćenja ili nekih drugih nedozvoljenih radnji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna