ODBIO SAM DA SMENJUJEM CAREVIĆA, SADA KLEVEĆU: Proslavljeni odbojkaš Srbije Miloš Nikić žestoko prozvao odbornike Demokrata u Budvi

M. S.

12. 05. 2021. u 21:26

PROSLAVLJENI reprezentativac Srbije u odbojci Miloš Nikić, koji je sa ovom reprezentacijom osvojio osam medalja, sada odbornik Demokratskog Fronta (DF) u SO Budva, obratio se otvorenim pismom javnosti, nazivajući optužbe koalicionih partnera odbornika Demokrata da je pokušao da preuzme upravljanje Odbojkaškim klubom gnusnim lažima, ali i tvrdeći da su mu Demokrate nedavno tajno nudile da učestvuje u smeni aktuelnog gradonačelnika Marka Bata Carevića (DF)!

ОДБИО САМ ДА СМЕЊУЈЕМ ЦАРЕВИЋА, САДА КЛЕВЕЋУ: Прослављени одбојкаш Србије Милош Никић жестоко прозвао одборнике Демократа у Будви

Foto: Privatna arhiva

- Demokrate su mi u utorak napravile skupštinski performans jer sam odbio da budem deo odborničke grupe koja se odvojila od Carevićeve koalicije - kazao je Nikić.

- Gospodo iz odborničkog kluba Demokrata, nakon jučerašnjeg sramnog mahanja papirima iz administracije Nikole Divanovića i smene u Odbojkaškom klubu koje ste meni pripisali, ja mogu samo da vam poručim sram vas bilo. Kako vas nije sramota? Od građana Budve, ali pje svega od mene lično? Kada sam ušao u politiku pre nepunih godinu dana, uradio sam to čistog srca verujući da mogu svojim imenom i rezultatima koje sam imao, prenoseći časno ime grada, našeg grada, naše Budve, da doprinesem ozdravljenju društva. Bio sam spreman da sebe založim za bolju budućnost Budve, a samim tim i Crne Gore. Verovao sam da radim pravu stvar dajući podršku našem nosiocu liste Marku Batu Careviću i ponosim se ogromnim uspehom koji smo postigli na izborima. Naš rezultat je, sportskim jezikom rečeno – bio odlučujući da se DPS, partija koja je sa svojim satelitima decenijama sejala ono najgore napokon ode u političku prošlost - piše Nikić, ističući da je "naivno" verovao da će Demokrate imati razumevanja za njegovu odluku da bude deo koalicije "Za budućnost Budve", a ne stranke Demokratska Crna Gora čije je ponude "ljubazno odbio".

Foto: Privatna arhiva

Tekst potpisa

- Takođe sam verovao da ćemo uprkos tome, nakon izbora imati šansu, zdravu osnovu da krenemo napred. Umesto toga, ja od septembra meseca gledam kako brutalno zloupotrebljavate gradski parlament, ne zakazujete sednice, ne radite niti jednu stvar zbog kojih su vas građani izabrali već se bavite tako jadnim političkim i sitnim političkim marifetlucima, što je do kraja ogolelo upravo mahanje vašeg odbornika navodnim mojim potpisom, a da vam ga je neko iz DPS ranije uručio – možda bi stigao i da ga pročita i da utvrdi da iako je moje ime bilo na tom papiru ja ga NISAM potpisao. I svaka vam je istina upravo takva - kaže Nikić, iznoseći tvrdnje zbog kojih je i delom predsednik Opštine Budva Carević predložio Demokratama i četovrici odbornika iz SNP, PzP i Prave Crne Gore, vanredne izbore odmah posle završetka sezone!

- Čitav niz manipulacija i teatralnog mahanja nečim što vama nanosi štetu. Meni ne. Meni je savest mirna. Vama ne znam kako može biti nakon ovoga što ste meni pokušali da napravite? Zar je tako davno bilo kada ste molili da vam poklonim dres? Ili kada ste me zaustavljali da se slikate sa mnom ne bi li izvukli koji politički poen više? Ako je ovaj vaš performans iz skupštine osveta meni jer sam odbio da budem deo odborničke grupe koja se odvojila od koalicije i priključila vašem savezu pokušavajući da na taj način smanji ugled Marka Bata Carevića i pokušavajući da na jedan perfidan i podmukao način izdejstvuje njegovu smenu – grdno ste se prevarili. A pošto ste odlučili da udarate ovako nisko, zbog javnosti Budve želim da javno saopštim da ste bili kod mene dok je gospodin Carević bio u Srbiji i Republici Srpskoj gde je pokušao da animira goste da dođu kod nas i da učinimo sezonu što boljom, i gde ste mi otvoreno nudili da to uradim - bez uvijanja je saopštio Nikić, koji ističe da više nema tajni gde grupacija zvana 35 odsto pripada i ko stoji iza nje.

SRAMNO

- Sramno je da nakon svega što se u Budvi dogodilo tokom juna meseca prošle godine vi opet radite isto. Samo ovoga puta bez mogućnosti da se tajno sastajete sa prijateljima iz Crnogorske da vam sa DPS omoguće smenu Carevića. Zato vas molim, umesto ovakvih gnusnih podmetanja, stisnite petlju i izglasajte skraćenje mandata. Sa DPS naravno jer su vam oni očigledno jedini prirodni koalicioni i kohabitacioni partneri - kaže Nikić, koji se posle 14 godina izbivanja iz Budve, zbog tiranije koju je sprovodila DPS u Budvi, vratio u rodni grad.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)