MARKO KOVAČEVIĆ ČESTITAO VERNICIMA: Praznik Svetog Vasilija Ostroškog je jedan od najznačajnijih u našem narodu

V. K.

12. 05. 2021. u 14:15

PREDSEDNIK Opštine Nikšić, Marko Kovačević, čestitao je praznik Svetog Vasilija Ostroškog Episkopu budimljansko - nikšićkom i administratoru Mitropolije crnogorsko - primorske, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima.

МАРКО КОВАЧЕВИЋ ЧЕСТИТАО ВЕРНИЦИМА: Празник Светог Василија Острошког је један од најзначајнијих у нашем народу

Foto "Za budućnost Nikšića"

- Praznik Svetog Vasilija Ostroškog je jedan od najznačajnijih u našem narodu. Iz svih naših krajeva ljudi u ovim danima hitaju ka ostroškim pešterama da se poklone svetitelju. Naš Nikšić u tim danima ima poseban blagoslov – istakao je Kovačević.

On je još istakao da nove vlasti ne smiju potcenjivati značaj koji Sveti Vasilije Ostroški ima za građane Nikšića onako kako se to desilo prošle godine.

Na nama je, kao novim vlastima i na državnom i na opštinskom nivou, da pokažemo da smo ove godine napredovali u pogledu poštovanja osnovnih ljudskih prava i sloboda i da razumemo građane Nikšića koji imaju potrebu da i u posebno teškim okolnostima ispovede svoju veru i obeleže ovaj u svakom smislu veliki praznik za čitav naš narod. Sve to uz održavanje najboljeg reda i poštovanje važećih mera i preporuka za suzbijanje korona virusa – zaključio je Kovačević i poželeo da nam ovaj veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost da ostanemo zdravi i telom i duhom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SOLIDARNOST NA DELU: Jedna od osnovnih vrednosti za uspostavljanje mira i pravde u svetu