DIŽU BUNU ZBOG UGOVORA SA SPC: Patriotsko-komitski savez pozvao Crnogorce na otpor i proteste "u odbrani svetinja"

V. K.

27. 04. 2021. u 08:38

NAJAVLjENO potpisivanje temeljnog ugovora države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (premijer Zdravko Krivokapić I patrijar Porfirije) nakon vaskršnjih praznika podiglo je na noge crnogorske nacionaliste!

ДИЖУ БУНУ ЗБОГ УГОВОРА СА СПЦ: Патриотско-комитски савез позвао Црногорце на отпор и протесте у одбрани светиња

Arhiva

Patriotsko-komitski savez pozvao je na proteste, sa liderima opozicije na čelu. Spremni su, kako kažu, da brane "sve naše crkve i manastire, pripadajuća groblja, u kojima počivaju kosti naših predaka, sve sakralno blago koje Crna Gora poseduje, kako ne bi došli u posed države Srbije".

Pozvali su poslanike suverenističkih opozicionih partija da napuste i u potpunosti bojkotuju rad lokalnih opštinskih organa i parlament Skupštine Crne Gore, a poslanike manjinskih naroda da se solidarišu sa Crnom Gorom i urade to isto.

- Pozivamo rukovodstva svih političkih partija da pozovu članstvo na mirne, građanske proteste, zbog otvorenog i nasilnog pokušaja rušenja države Crne Gore, njenog identiteta i posebnosti, pokušajima asimilacije crnogorskog nacionalnog bića - piše u saopštenju PKS.

Obratili su se i Crnogorcima svih vera, koji "neće i ne žele biti deo nikakvog 'srpskog sveta' i novih granica na Balkanu". Pozivaju sve suvereniste koji nisu "članovi partija, ali koji beskrajno vole Crnu Goru, da im se pridruže i daju doprinos svim mogućim oblicima građanske neposlušnosti - protesti, štrajkovi, bojkot institucija, blokada institucija, studentske nenasilne akcije, ulične akcije, bunt.

- Pravnici, sudije i tužioci konstatujte da će, narušavanjem teritorijalnog integriteta države, koji se ogleda u predavanju kilometara kvadratnih državne teritorije u vlasništvo države Srbije, Vlada prekršiti Ustav, u članu 3, koji kaže da je teritorija Crne Gore jedinstvena i neotuđiva - navode u PKS.

I GRAĐANIMA SRPSKE NACIONALNOSTI

- Pozivamo sve građane srpske nacionalnosti, da dignu glas protiv civilizacijskog sunovrata, biološkog opstanka naroda i ekonomske katastrofe, koja nam, zbog neusvajanja budžeta i amaterizma u rukovođenju institucijama i preduzećima, kuca na vrata i otvara put opštem siromaštvu građana Crne Gore - saošteno je iz PKS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni