ŠEF POLICIJE U PLJEVLJIMA POD LUPOM: Brđanin – Spreman sam da ispitam odluku

M. D.

20. 04. 2021. u 21:08

DIREKTOR Uprave policije Crne Gore, Zoran Brđanin, povodom raspoređivanja načelnika Centra bezbednosti Pljevlja izjavio je da je spreman da razmotrim svaku svoju odluku, pa i ovu, oko imenovanja načelnika CB Pljevlja.

ШЕФ ПОЛИЦИЈЕ У ПЉЕВЉИМА ПОД ЛУПОМ: Брђанин – Спреман сам да испитам одлуку

Foto M. Drobnjak

-S pažnjom sam ispratio javne reakcije oko raspoređivanja novog načelnika Centra bezbednosti Pljevlja. Verujem da niko nije nepogrešiv i uvek sam spreman da razmotrim svaku svoju odluku, pa i ovu, ali samo ako postoje valjani dokazi koji bi me naveli na to. Odgovorni ljudi ne mogu i ne smiju odlučivati na bazi glasina ili zbog atmosfere indukovanog pritiska. Sebe smatram odgovornim čovekom, rekao je u saopštenju v.d. direktora Uprave policije Zoran Brđanin.

Kolegijum Uprave policije je u ponedeljak imenovao za novog načelnika Centra bezbednosti Pljevlja Harisa Đurđevića koji je do sada obavljao poslove rukovodioca Jedinice za suzbijanje opšteg i privrednog kriminaliteta u ovom centru.

Dosadašnji načelnik Centra bezbednosti Pljevlja, Dragan Slavulj će biti raspoređen na druge poslove i zadatke u Upravi policije.

Nakon najave izbora Đurđevića za načelnika CB Pljevlja usledile su osude od strane grupe građana ali i većeg dela političkih partija.

Grupa građana, obratila se pismom premijeru Zdravku Krivokapiću, ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću kao i direktoru policije Zoranu Brđaninu u kom su tražili da hitno promene odluku. Oni optužuju Đurđevića da je u toku trajanja litija, bez ikakvog povoda, učestvovao u hapšenju i maltretiranju vernog naroda. Nekoliko desetina građana u ponedeljak je blokiralo CB Pljevlja, nezadovoljni odlukom novog rukovodstva policije.

Opštinski odbori Nove srpske demokratije, Demokrtata,Narodne demokratske partije i Pokreta za Pljevlja u saopštenju, nakon zajedničkog sastanka naveli su da imenovanje Đurđevića predstavlja direktnu uvredu za veliki dio građana Pljevalja kao i časnih policajaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024