SPARTAK SIČEV (97) PRIMIO VAKCINU: Veteran Drugog svetskog rata spreman za Paradu pobede

v

20. 04. 2021. u 16:25

ANTIGLOBALISTI Crne Gore ukazuju na ogroman značaj vakcine Sputnjik V ilustrujući to primerem nedavnog uspešnog vakcinisanja veterana Drugog svetskog rata Spartaka Andrejevič Sičeva, počasnog građanina Tverske oblasti.

СПАРТАК СИЧЕВ (97) ПРИМИО ВАКЦИНУ: Ветеран Другог светског рата спреман за Параду победе

Foto: Printscreen

Sičev se vakcinisao u tverskom Medicinskom centru Avaev, a ove godine će napuniti 98 godina.

Od COVID-19 vakcinisala se i njegova ćerka Natalija Sičeva. Porodica Sičev planirala je da prisustvuje na skoroj paradi Pobede, kako bi prisustvovali celom događaju, rešili su da se vakcinišu.

- Nezavisno od duboke starosti Spartak Sičev je društveno aktivan, obavlja dužnost zamenika presednika Saveta ratnih veterana. Sada bez bojazni može prisustvovati paradi - saopštava Žarko Tomanović, predsednik Antiglobalista Crne Gore (Front Narodnog prava), podsećajući da je Sičev kao mlad pitomac – artiljerista, bio angažovan na prvu borbenu liniju.

Tamanović navodi da su neprijatelji Sičev dva puta ranili.

- U njegovo sećanje posebno se urezala druga rana od metka u nozi, koji doktori nisu mogli izvaditi. Učestvovao je u oslobađanju Rževa i Kurska, došao i do Berlina. Spartak Sičev jedan je od onih koji su doneli slobodu Sovjetskom Savezu i Evropi, pobedivši fašizam. Ovakvi ljudi i priče iz njihovog života prenosiće se sa kolena na koleno i ostati za primer sledećim generacijama. Posle rata, dugo je radio u vojnom tužilaštvu. Bez obzira na teške životne događaje, sudbinski nametnute, ostao je izuzetno optimističan čovek: narod koji je pobedio kugu pobediće i COVID-19. Posle vakcinisanja Spartak Andrejevič se oseća dobro, što potvrđuju i lekari - ističe Tomanović.

Učesnici Drugog svetskog rata vakcinišu se širom Rusije. Nedavno, 9. aprila, vakcinisala se i 103 godine stara Valentina Grigorievna Dragan, najstarija stanovnica Baškirije! Sa uspehom podnela je obe faze vakcinacije. Sada, zaštitnici otadžbine mogu komunicirati sa bliskim ljudima, aktivistima, posećivati razne događaje, bez bojazni za život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)