PRETNJE SA LAŽNIH PROFILA: Još se ne zna ko pozivima na linč i napadima ugrožava bezbednost ministara

V. KADIĆ

19. 04. 2021. u 08:38

MINISTRI u Vladi Zdravka Krivokapića već duže vreme trpe pretnje i pritiske od strane nepoznatih osoba "zaštićenih" preko lažnih profila na društvenim mrežama, ali ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović još ćuti o tome!

ПРЕТЊЕ СА ЛАЖНИХ ПРОФИЛА: Још се не зна ко позивима на линч и нападима угрожава безбедност министара

Foto AP

Potraga ne daje rezultate, iako javnost željno očekuje da se saopšte imena ratobornih Crnogoraca koji su "junački" udarili na ministarke zdravlja, nauke, kulture, sporta i prosvete - Jelenu Borovinić Bojović, Vesnu Bratić i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Od početka svog mandata ministarka Bratić nalazi se na udaru takozvanih komita, i DPS opozicije. Dobila je lično obezbeđenje jer je Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) tako procenila.

- Čvrsto sam rešena da svoju dužnost obavljam časno, da u svom mandatu učinim sve da ispunim očekivanja građana koji su glasali za promene i da na tom putu ne ustuknem. Uverena sam da se ništa ne bi promenilo i da je procena ANB bila drugačija, jer su moja želja i tvrda rešenost da doprinesem boljitku ovog naroda jače od svih otrovnih strela koje prema meni odapinju "gospodari straha i njihovi verni apartčici", kojih očito ima i više nego se pokazuju - kazala je, za "Novosti", ministarka Bratić.

U vidu javnih poziva na linč, sramnih karikatura, fizičkih napada na radnom mestu, pretnje i dalje stižu! Tako je izvesna Katarina Mrvaljević zapretila čak i batinama Bratićevoj! Ona je napisala da će "milovati" ministarku da se oseti "DNK vero Montenegro", a zatim da izrecituje pesmu "šak nos patos"!

I protiv ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović vodi se kampanja. Ona, takođe, poručuje da je pretnje nisu uplašile.

- Ako smo svakodnevno svedoci i slušamo poruke koje su formulisane "branićemo državu svim sredstvima", "ako vam je napadnuta kuća, ne biraš sredstva da je braniš", "pustićemo zveri iz kaveza" ..., potpuno je jasno da se ovakvim nekontrolisanim, manipulativnim izjavama utiče na javnost i potpiruju pretnje koje sam dobila. Imajući u vidu kampanju koja se protiv mene vodi od 4. decembra, ove pretnje su još i jasnije - saopštila je ministarka Borovinić Bojović. - Moj odgovor je nulta korupcija, transparentnost i angažovanost u radu.

U međuvremenu, reagovao je potpredsednik Vlade Dritan Abazović, koji je istakao da će njenu bezbednost u potpunosti zaštititi i da neće dozvoliti da neko u Crnoj Gori bude ugrožen zbog posla koji obavlja.

MINISTAR PRAVDE NIJE SIGURAN!

MINISTRU pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimiru Leposaviću dodatno je ugrožena bezbednost zabranom parkiranja njegovog službenog vozila u garaži Vlade! Početkom godine iz Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata obavestili su ministra da zbog bezbednosne procene nije sigurno da se službeno vozilo Ministarstva pravde u večernjim satima parkira na parkingu resornog ministarstva!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna