NALOŽENO SASLUŠANJE POTPREDSEDNIKA VLADE: Dritan optužio Veljovića - bivši direktor Uprave policije režirao protest komita

V. K.

17. 04. 2021. u 05:47

POTPREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović pozvan je u svojstvu građanina da se u ponedeljak, 19. aprila, javi Specijalnom policijskom odeljenju po nalogu specijalnog državnog tužioca.

НАЛОЖЕНО САСЛУШАЊЕ ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ: Дритан оптужио Вељовића - бивши директор Управе полиције режирао протест комита

Foto: Vlada Crne Gore

Razlog, provera u vezi sa organizacijom i finansiranjem protesta "komita" u Bogetićima kod Nikšića.

Abazović je na Televiziji Vijesti rekao da imaju operativna saznanja prema kojima je bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović povezan sa protestnim okupljanjima građana na Bogetićima, a da su u sve to uključene i još četiri osobe, od kojih su neki bivši i sadašnji pripadnici Uprave policije i Specijalne antiterorističke jedinice SAJ.

Specijalno državno tužilaštvo i Specijalno policijsko odeljenje proveravaju tvrdnje premijera Zdravka Krivokapića o umešanosti bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića u izazivanje nereda u državi, koje, po njegovim tvrdnjama, finansira organizovani kriminal.

NIJE ISTINA

- NIJE istina da sam ja organizator protesta crnogorskih komita. Istina je da bih radije bio jedan dan sa njima, nego 100 godina u anticrnogorskoj i nesposobnoj vladi. Veselin Veljović će uvek biti s crnogorskim patriotama, nikad s kvislinzima i izdajnicima Crne Gore - poručio je Veljović, nakon premijerovih optužbi.

Grupa građana okupljenih pod geslom "Crnogorsko proleće" je 11. aprila organizovala okupljenje u Podgorici, zatim su u auto-koloni obišli centralne saobraćajnice, tražeći od Vlade neopozive ostavke zbog promene uslova za dobijanje crnogorskog državljanstva. "Komite" su se kratko zadržale ispred zgrade državnog parlamenta gde su zapalili baklje i pevali himnu Crne Gore, a potom se razišli. Prethodno je tokom trajanja protesta stigla poruka premijera Zdravka Krivokapića da ih ne čudi to što oni koji su ostvarili sve u bezakonju i rukovođeni svojim interesima žele da Crnu Goru odvedu u neko novo stanje u kome se oni najbolji snalaze, a to je stanje haosa i nereda.

- U tom stanju zasigurno jedan čovek rukovodi tim aktivnostima, a to je savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović, koji je svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa, koji rukovodi Komitsko-patriotskim pokretom - poručio je tada Krivokapić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna