GOLOBRADI POPOVI NA METI DIVLJAKA: Crnogorska policija traga za napadačima na učenički internat cetinjske Bogoslovije

V. KADIĆ

17. 04. 2021. u 06:33

JOŠ jedna bruka na Cetinju! Desetak huligana nasrnulo je u sredu, dva i po sata nakon ponoći na zgradu internata Bogoslovije, u naselju Donje Polje, lomeći školski inventar i uzvikujući psovke i pretnje učenicima te elitne škole, dok su spavali!

ГОЛОБРАДИ ПОПОВИ НА МЕТИ ДИВЉАКА: Црногорска полиција трага за нападачима на ученички интернат цетињске Богословије

Foto: V. K.

Iako je bilo vreme tzv. policijskog časa i zabrane kretanja zbog pandemije virusa korona od 22 do 5 sati ujutro, obesni mladići su se slobodno šetali gradom, a svoje divljaštvo iskalili i na automobil vernika Petra Lekića. Usledila je reakcija rektora Bogoslovije Gojka Perovića, koji je od nadležnih zatražio pomoć u rasvetljavanju ovog vandalskog čina koji je ozlojedio časne Cetinjane.

- Pomenuti nasilnici su pretili đacima, vređali ih po nacionalnoj i verskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili prekoputa ulice i zapalili u njima vatru. Udaljili su se uz povike da će ponovo doći - naveo je Perović u dopisu MUP.

Profesor Bogoslovije mr Slobodan Stanišić postavlja pitanje:

- Da li li bi predsednik Đukanović javno reagovao kad bi strašna rulja u pola tri ujutro došla da lupa na vrata njegovog sina jedinca Blaža i njegove porodice? Ili su đaci Cetinjske bogoslovije legitimna "meta" za predsednika Đukanovića, pošto je već SPC optužio za sve i svašta? U slučaju da izostane ovakva javna osuda od strane predsednika Đukanovića, ima se smatrati da on direktno podržava napadače dece i zločince, da podstiče govor mržnje i nasilje, te da raspiruje međuetničku i versku netrpeljivost - kaže, za "Novosti", Stanišić.

Foto: V. K.

Na napad na učenike cetinjske Bogoslovije niko od crnogorskih zvaničnika nije reagovao! Ćutali su Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić.

Skupštinski odbor za odbranu i bezbednost usvojio je u petak inicijativu za kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića za 26. april.

(NE)KRŠTEN, VERAN SAMO DPS

- Milo Đukanović od 1988. godine promenio je sve nacije i ideologije, a ostao veran jedino svojoj DPS kriminogenoj ideologiji - kaže Slobodan Stanišić. - Raspon kretanja Mila-Britve išao je od Gazimestana 1989. do odlaska u komandni centar NATO-a u Briselu 1999. godine, kad je izdao svoju otadžbinu. Na kolenima je 1997. došao u Cetinjski manastir da moli mitropolita Amfilohija i SPC za podršku na predsedničkim izborima. Posle kojih je dolazio na Ostrog i bez stida i straha Božjeg slagao oca Joila da je kršten.

- Bezbednosna situacija je alarmantna i ne može se nazvati euforičnom, nego histeričnom. Treba poslati poruku da nadležni organi treba da učine sve da u narednom periodu ne dođe do eskalacije nasilja - rekao je Milan Knežević, predsednik odbora.

Dragan Ivanović, iz SNP, dodao je da je vrhunac napad na Bogosloviju i pretnje da će se to ponovo desiti.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna