OTVORENI PODGORICA I DANILOVGRAD: Pad broja novoobolelih od korone u Crnoj Gori, evo koje mere su od danas na snazi

I. D. S.

17. 04. 2021. u 07:39

U CRNOJ Gori nastavio se dobar trend - pad broja novih slučajeva virusa korona, pa su od danas u celoj zemlji popuštene mere.

ОТВОРЕНИ ПОДГОРИЦА И ДАНИЛОВГРАД: Пад броја новооболелих од короне у Црној Гори, ево које мере су од данас на снази

Foto: Vlada CG

Kako je saopšteno u petak, policijski čas je skraćen, pa će izlazak iz objekta stanovanja biti moguć do ponoći, produžen je rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata, a Danilovgrad i Podgorica od danas su otključani. Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima i dalje su zabranjeni.

Nove mere koje važe za čitavu zemlju, podrazumevaju policijski čas od ponoći do pet ujutru. Trgovine će da rade do 22 časa, a ugostiteljski objekti do 23 časa uveče.

Epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje, Radica Raičević, saopštila je da je broj obolelih u Podgorici i Danilovgradu pao je na ispod 800, tako da te opštine sada prelaze u drugu kategoriju.

U njima će od ponedeljka biti otvareni škole, vrtići i fakulteti, ali i tržni centri, kladionice i teretane. Ugostiteljski objekti od danas raditi u punom kapacitetu, a za stolom će moći da sedi do četiri osobe. Od danas je dozvoljeno napuštanje tih opština bez posebnih dozvola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)