ČETIRI MINISTRA CG POD POLICIJSKOM ZAŠTITOM: Ministarka zdravlja još uvek bez obezbeđenja

Tanjug

16. 04. 2021. u 09:57

ČETIRI ministra crnogorske vlade je pod policijskom zaštitom, ali, zasad, ne i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojić, koja je ranije ove sedmice prijavila pretnje dobijene na privani mejl.

ЧЕТИРИ МИНИСТРА ЦГ ПОД ПОЛИЦИЈСКОМ ЗАШТИТОМ: Министарка здравља још увек без обезбеђења

Foto EPA

Podgoričke Dnevne novine pišu danas da su im iz Uprave policije saopštili da su pod polcijskom zaštitom ministri pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić, unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, spoljnih poslova Đorđe Radulović i prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Dnevne dodaju da se u odgovoru ne pominje da li je policijsku zaštitu dobila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

U policijskom saopštenju, navodi se da Isu pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala Grupe za suzbijanje krivičnih dela visokotehnološkog krimininala obavestili nadležnog tužioca koji je kvalifikovao ovaj događaj kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Navodi se i da je od kraja januara ove godine proširen krug obavezno štićenih ličnosti, tako što se kao obavezno štićena ličnost određuje i potpredsednik Vlade Crne Gore.

Vlada je novom uredbom omogućila da svi ministri dobiju 24-časovnu policijsku zaštitu, što ranije nije bio slučaj.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)