MILO SE NUDI BEČIĆU I DRITANU: Polovni DPS raspisao oglas za novog koalicionog partnera

V. K.

13. 04. 2021. u 22:40

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović rekao je da "vidi kapacitet" za savezništvo sa GP Ura i Demokratama.

МИЛО СЕ НУДИ БЕЧИЋУ И ДРИТАНУ: Половни ДПС расписао оглас за новог коалиционог партнера

Foto: EPA

Na pitanje ko bi mogao biti saveznik DPS-a u nekoj novoj koaliciji, rekao je da je jasno ko su im saveznici, a to su oni koji su ostali saveznici i nakon što ne vrše vlast.

- U vladajućoj koaliciji postoji apsolutno dominacija DF-a, sa kojim nema nikakavog partnerstva. Može se neko pitati otkuda nada da među saveznicima takve politike tražimo saveznike. Ja ipak prepoznajem neke demokratske kapacitete među Demokratama i u GP URA. Njihove politike su u raskoraku, gde ih u savezništvo sa DF-om vodi osećaj ugroženosti od DPS-a, i ne mislim da je dugoročno održiv takav raskorak - kazao je Đukanović, izražavajući nadu da je moguće doći do šire koalicije koja bi bila blagotvorna za Crnu Goru.

- Treba dati šansu, a mislim da ćemo je veoma brzo institucionalizovati. Mislim da je vreme kada se Crna Gora delila na suvereniste i unioniste ostalo iza nas. Crna Gora se danas deli na one koji je vide u Evropi i one koji je vide na vanevropskom koloseku. Moje je uverenje da će doći vreme da nam se na toj platofrmi priključuju i druge partije od koje su neke sada u vlasti, poručio je Đukanović, poručujući da u  Crnoj Gori nema nikakvog antisrpstva, već se borimo sa pokušajima velikosrpstva da poništi crnogorski identitet - rekao je on za RTCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri