VELIKOSRPSKI NACIONALIZAM I RUSKI IMPERIJALIZAM: Suludi intervju Mila Đukanovića, predsednik Crne Gore kao u paralelnoj stvarnosti

V. K.

13. 04. 2021. u 22:12

PREDSEDNIK Crne Gore dao je čudan intervju za RTCG u kom je govorio o velikosrpskom nacionalizmu i ruskom imperijalizmu, te istakao da je to "jedina alternativa njegovom DPS-u".

ВЕЛИКОСРПСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ И РУСКИ ИМПЕРИЈАЛИЗАМ: Сулуди интервју Мила Ђукановића, председник Црне Горе као у паралелној стварности

Foto: EPA/Depositphotos/ilustracija

- Svi koji su bili ljuti na DPS mogli su zabasati u grešku do 30. avgusta jer su mogli imati ali bi da ne znaju šta je alternativa. Sada se zna šta je alternativa, vladajuća koalicija čije dve trećine predstavlja DF koji neskriveno kaže  da ne služi interesima Crne Gore, već velikosrpskog nacionalizma i ruskog imperijalizma - naglasio je Đukanović.

Đukanović poručuje da ne može biti simetrije između "izdaje nacionalnih interesa" i nepoštovanja zakona. 

- Neće biti da je DPS korumpirani politički subjekt iako je sigurno i unutar DPS-a, bilo korumpiranih pojedinaca. To je dakle individualno, nikako to ne možemo prišivati jednoj partiji, to nije fer. Jedino kohezno tkivo koje još drži vladajuću većinu je mržnja prema DPS-u i strah od ponovnog dolaska DPS-a na vlast.

Đukanović smatra i da je Vlada pala zbog budžeta.

- Ubeđen sam u ispravnost tumačenja da Vlada, po Ustavu, pada ako do 31.marta u godini ne predloži budžet parlamentu. Imamo da 30. marta u ponoć budžet nije predložen i Vlada je izgubila mandat i ona se mora smatrati delegitimisanom. Na potezu je parlament koji to mora da konstatuje, da pozove predsednika države da dodeli mandat za sastav nove Vlade ovoj istoj ili nekoj drugoj većini. Mislim da je državna odgovornost nove parlamentarne većine na probi. Ako sada pokažete neozbiljnost u odnosu na Ustav, svako naredno upozorenje bi bilo shvaćeno neozbiljno. O ovom pitanju u krajnjoj instanci mora odlučiti Ustavni sud. Ovo je samo jedan od primera nepoštovanja Ustava - tvrdi Đukanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!