POTRAGA ZA NESTALOM DEVOJČICOM I DALJE TRAJE: Ceo Kotor traži Kjaru iz Rusije, loše vreme otežalo potragu (FOTO)

Novosti online

13. 04. 2021. u 13:45

POTRAGA za nestalom osmogodišnjom devojčicom na području Kavča traje nesmanjenim intenzitetom, uprkos lošim vremenskim prilikama i jakoj kiši.

ПОТРАГА ЗА НЕСТАЛОМ ДЕВОЈЧИЦОМ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Цео Котор тражи Кјару из Русије, лоше време отежало потрагу (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Kjaru traži par stotina ljudi - vatrogasaca iz Kotora i Tivta, dobrovoljaca, lovci i obični građani koji se masovno javljaju da pomognu.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksim Mandić koji koordinira akcijom, kazao je da se očekuje i dolazak pasa-tragača Uprave policije Crne Gore.

U potragu su uključeni i pripadnici javnih službi Tivta i Kotora a pretražuje se čitav jugoistočni reon brda Vrmac, kao i Tivatsko polje prema Lovanji, Gradiošnici i Radanovićima.

U trgovinama i na benzinskim pumpama u ovom delu Tivta i Kotora jutros su deljeni višejezični plakati sa Kjarinom fotografijom i pozivom svima da pomognu u pronalaženju devojčice.

Prema riječima Mandića, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za Kjarom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje "vide" u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko telo.

Mandić je kazao da ukoliko potraga do večeras ne urodi plodom, u nju će biti uključeni i pripadnici Vojske Crne Gore a možda i pomoć specijalnih timova iz inostranstva.

Devočica je obučena kao na fotografiji.

Za devojčicom kojoj se od poneđeljka predveče kada je posljednji put viđena kod prostorija MZ Kavač, gubi svaki trag, tragaju profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Kotora i Tivta i više desetina građana.

Potraga je bila obustavljena sinoć oko 2 sata i nastavljena je jutros na zoru, ali je otežava jaka kiša koja već satima pada u Boki.

Kako piše Kotor TV, ona govori engleski jezik.

Prema rečima komandira Službe zaštite Tivta Miodraga Giljače, svi uključeni u akciju čine maksimalne napore da nađu devojčicu, ali za sada nema ni traga ni glasa ni od nje, ni od psa koji je navodno, sa njom.

Devojčica se navodno, nije predveče vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna deca sa kojima se ona igrala. NJeni roditelji su je prvo sami pokušali pronaći, a kada u tome nisu uspeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

Pripadnici Službe zaštite Tivta poziv su dobili oko 20 časova od kada su se pridružili kolegama iz Kotora u akciji pretrage terena u Kavču.

Na terenu su i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava "Krtoli", "Tivat" i "Boka".

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)