PRIPREME ZA MASOVNU VAKCINACIJU: U Baru planiraju da otvore 12 punktova koji bi radili tokom celog dana

B. DABIĆ

11. 04. 2021. u 15:07

MASOVNA vakcinacija u Baru bi trebala da počne krajem aprila. Vakcinacija će se, kako najavljuje direktorica JZU Dom zdravlja Bar dr Branka Purlija obavljati u Gimnaziji „Niko Rolović“ i Hotelu „Princess“.

ПРИПРЕМЕ ЗА МАСОВНУ  ВАКЦИНАЦИЈУ: У Бару планирају да отворе 12 пунктова који би радили током целог дана

FOTO: B. D.

- Planirano je da se masovna vakcinacija obavlja na 12 punktova, tokom celog dana, te će biti angažovana 24 lekara uz veliki broj medicinskih sestara, kaže je dr Purlija.

Pre nekoliko dana dom zdravlja Bar je  posetio  dr Danilo Jokić, direktor Doma zdravlja Podgorica i koordinator domova zdravlja na nivou države, te su dogovorena i nađena rešenja za punktove za vakcinaciju. Dr Purlija navodi da če Dom zdravlja Bar  iz sopstvenih sredstava nabaviti značajan deo opreme.

- Obezbedićemo pleksiglase, radne stolove, monitore, štampače…. Rukovodioci hotela „Princess“ i Gimnazije „Niko Rolović“ izašli su nam u susret i sa velikim delom opreme“, navela je dr Purlija

POSEBAN TERMIN ZA ŽITELjE OSTROSA I VIRPAZARA

Prema rečima direktorke dr Purlija,  za meštane Ostrosa i Virpazara biće organizovan poseban termin za vakcinaciju.

- Tim lekara i medicinskih sestara vikendima će  masovno vakcinisati meštane ovih krajeva barske opštine. O tačnim datumima javnost će biti blagovremeno obaveštena, kazala  je dr Branka Purlija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)