DALEKO JE CENZUS: SDP neće na izbore "zbog epidemiološke situacije“

Novosti online

11. 04. 2021. u 12:32

OO SDP CG HN, na sednici održanoj 10.04.2021. god. doneo je odluku da ne učestvuje na predstojećim lokanim izborima koji se u Herceg Novom održavaju 9.05.2021, obzirom na sveukupnu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori i opštini, procenili smo da bi rizik po zdravlje naših sugrađana izborne aktivnosti značajno povećale, prenosi Radio Jadran.

ДАЛЕКО ЈЕ ЦЕНЗУС: СДП неће на изборе због епидемиолошке ситуације“

Foto: Tviter

Iskustva vezana za zdravstvenu situaciju u Nikšiću, nakon upravo završenih izbora, to jasno potvrđuju. Mada se stiče utisak da broj zaraženih, u ovom momentu opada, broj teško oboljelih i umrlih naših građana svakim danom je sve veći. Najodgovorniji u našoj državi, trebali bi odgovornije i ozbiljnije da reaguju jer je valjda konačno svakom jasno, da je ovo pravi rat sa jednim opakim neprijateljem sa posledicama koje još niko ni ne naslućuje.

- Mi nemamo pravo da ugrožavamo živote naših sugrađana na bilo koji način. Nemamo pravo ni da ugrožavamo ni predstojeću turističku sezonu, od koje životno zavise mnogi naši sugrađani, a izborne aktivnosti sigurno neće popraviti epidemiološku situaciju, već naprotiv, ozbiljno je usložiti. Još 30.03. klub poslanika sdp-albanska koalicija “jednoglasno” je od predsednika Skupštine Crne Gore tražio zakazivanje hitne sednice kolegijuma Skupštine Crne Gore na temu aktuelne zdravstvene situacije u zemlji i kako će se održavanje zakazanih lokalnih izbora odraziti na tu situaciju. Nemamo informaciju da je došlo do zakazivanja tražene sednice - istakli su iz SDP Herceg Novi.

Smatramo da je bilo optimalno, sigurni smo korisno rešenje, da se izbori odlože za jesen, kada će biti održani lokalni izbori u još četiri opštine u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna