ZA UBISTVO OCA TRI GODINE ZATVORA: Apelacioni sud Crne Gore, preinačio presudu Višeg suda u Bijelom Polju

M. S.

09. 04. 2021. u 17:11

UMESTO godinu dana zatvora, Zoran Gogić (26) iz Sela Židovići kod Pljevalja, koliko mu je izreklo krivično veće sudije Ivana Adamovića u Višem sudu u Bijelom Polju, odlukom Apelacionog suda Crne Gore, osuđen je na tri godine zatvora, zbog ubistva na mah oca Staniše (48), koje je počinio u porodičnoj kući u Židovićima, 30 decembra 2019 godine.

ЗА УБИСТВО ОЦА ТРИ ГОДИНЕ ЗАТВОРА: Апелациони суд Црне Горе, преиначио пресуду Вишег суда у Бијелом Пољу

Depositphotos

-Kazna zatvora od godinu dana nije primerena težini dela, deo je obrazloženja odluke Apelacionog suda.

Da podsetimo, Gogiću je optužnicom višeg državnog tužioca Milice Rmandić na teret stavljeno krivično delo ubistva, ali je tokom suđenja delo preinačeno u ubistvo na mah, čijem izvršiocu je zaprećeno zatvorskom kaznom od godinu do osam godina zatvora.

–Optuženi je kriv što je u stanju bitno umanjene uračunljivosti, doveden ne svojom voljom u stanje jake razdraženosti ubio svog oca na mah. Izrečena mu je i mera bezbednosti lečenja u psihijatrijskoj ustanovi, koje će trajati sve dok sud ne odluči da bude prekinuto. Ukoliko se lečenje završi pre isteka kazne od godinu zatvora, on će preostalo vreme provesti u UIKS-u do isticanja kazne. I dalje ostaje pritvor sve do pravosnažnosti presude. Inače u delu olakšavajućih okolnosti uzeta je mladost osuđenog, to što je student, i da se porodica nije pridružila krivičnom gonjenju obrazložio je sudija Adamović prvostepenu presudu, koju je Apelacioni sud preinačio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)