TUČA OKONČANA POKUŠAJEM UBISTVA: Podgorička policija podnela krivične prijave protiv 11 osoba - petoro su maloletnici!

S. Đ.

08. 04. 2021. u 21:46

ТУЧА ОКОНЧАНА ПОКУШАЈЕМ УБИСТВА: Подгоричка полиција поднела кривичне пријаве против 11 особа - петоро су малолетници!

Foto: Printksrin

PODGORIČKA policija je podnela krivičnu prijavu protiv šest punoletnih i pet maloletnih osoba koje su 22. februara učestvovali u tuči u kojoj je 17- godišnji T.M. nožem pokušao da ubije dve godine starijeg Srđana Gazivodu.

To je zvanično saopšteno iz Uprave policije.

Kako je ranije saopšteno, T.M. je lišen slobode i protiv njega je podneta krivična prijava Višem državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Masovna tuča, dogodila se, podsetimo ispred Osnovne škole "Milorad Musa Burzan" u Podgorici. Celi incident je telefonskom kamerom zabiležio jedan od prolaznika koji je snimak dostavio policiji. Tada je Novostima saopšteno da je upravo taj snimak pomogao u identifikovanju učesnika tuče.

Na tom snimku se vidi razjarena grupa mladih ljud koja ne preza ni od udaraca drvenim palicama a čuje se i kako mladići viču, psuju i nasrću jednu na druge.

Kako pouzdano saznajemo, susret mladića prethodno je dogovoren preko društvenih mreža. Nakon što su se okupili, došlo je do svađe i tuče većinom srednjoškolaca. Grupne tuče nisu bile retkost pre 10, 20 ili 30 godina ali su uglavnom završavane pesnicama. Za razliku od njih, ova iz februara je mogla biti kobna.

Kristina Mihajlović iz udruženja ,,Roditelji" smatra da je u Crnoj Gori takva situacija da se svakodnevno šalje poruka "da ovde može sve i da će ovde se proći nekažnjeno".

- Čak i kada vas kazne, pitanje je da li to važi za sve ili neke. Sistem vrednosti je poprilično poremećen i nemamo čemu da se čudimo u svemu ovome - kaže Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)