KAKO ĆE KRIVOKAPIĆ IZABRATI NOVOG MINISTRA? Pokret za promjene o smeni Leposavića

Novosti online

05. 04. 2021. u 18:40

POKRET za promjene, članica Demokratskog fronta, neće učestvovati u jednostranim, ishitrenim i pod pritiskom donesenim odlukama, poručio je predsednik poslaničkog kluba te partije Branko Radulović.

КАКО ЋЕ КРИВОКАПИЋ ИЗАБРАТИ НОВОГ МИНИСТРА? Покрет за промјене о смени Лепосавића

Foto Novosti

On je rekao da je izjava Krivokapića o smeni ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića, uistinu odslikava krizu u kojoj se nalazi ova većina.

- Krivokapić će naći nekoga da smeni ministra, ali kako će izabrati novog - pitao je Radulović.

On je rekao da Krivokapić umesto jednog liderskog kolegijuma i dogovora kako da se prevaziđu mnogo iskušenja u post-totalitarnoj Crnoj Gori, bilo da su u pitanju programska rešenja ili pojedini problemi koji su ostali, donosi odluke koje niti su usaglašene niti vode ka konsolidaciji, danas već izražene parlamentarne krize.

- Krivokapić je trebalo da zaokruži celu priču, da ima potpuni konsenzus da li menjati nekoga i zašto ga menjati i koga dovesti. To je celi jedan proces kojeg treba zaokružiti i imati adekvatan odgovor koji će biti na fonu nečega što je, pre svega, volja većine građana a i na određeni način bi to usaglasili sa međunarodnim standardima. Tako da u nekim parcijalnim rešenjima, koji ne vode takvom optimalnom rešenju i optimalnim procesima, sigurno da Pokret za promene neće da učestvuje. Krivokapić će sigurno naći nekoga da smeni ministra, ali kako će izabrati novoga? Još veći problem stvara. Ova Vlada je po mnogim stvarima defektna, bilo da je u pitanju sama organizacija, bilo da je u pitanju program ili ličnosti koje će pokriti tu organizaciju - kazao je Radulović.

On je dodao da se nada da će se svi dozvati pameti.

- Današnji sastanak lidera je dobro krenuo i vrlo brzo će doći do nečega što znači rešavanje i personalnog i organizacionog i svakog drugog prevazilaženja ove krize. Ko će se naći od premijera, pa do nekog ministra, najmanje je važno u toj rekonstruisanoj Vladi, važno je da se Crna Gora vodi održivim i evropskim putem - poručio je Radulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna