MONTIRANI SNIMCI LINČA SADIKOVIĆA: Održana sednica Komisije koja prati istrage o napadima na novinare

S. ĐOKIĆ

27. 03. 2021. u 11:42

SNIMCI koji su se pojavili nakon napada na novinara Seada Sadikovića su montirani, a nadležni organi će utvrditi kako su dospeli u javnost.

МОНТИРАНИ СНИМЦИ ЛИНЧА САДИКОВИЋА: Одржана седница Комисије која прати истраге о нападима на новинаре

Foto Privatna arhiva

To je novinarima saopštio državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zoran Miljanić nakon sednice Komisije za praćenje istraga napada na novinare koja je održana zbog napada na novinara Sadikovića i novinarku "Vijesti" Jelenu Jovanović, posle kojih je počelo da se spekuliše o tome ko je napadač, a ko žrtva.

- Sadiković je u ovom trenutku žrtva i mogu reći da snimci koji su se pojavljivali definitivno nisu autentični snimci. Radi se o snimcima s jedne banke i nedvosmisleno je utvrđeno da je isečeno desetak sekundi. Ključih sekundi koji su srž napada na Seada Sadikovića. Takav snimak u kojem fale tih deset sekundi dobila je policija, a upravo je to vreme koje bi doprinelo rasvetljavanju napada - kazao je Miljanić.

Predsednik Komisije Mihailo Jovović je rekao da je nedopustivo da kolege novinari, pa čak i neki advokati, govore da Sadiković nije napadnut zato što je novinar, već zato što je prelazio ulicu.

NOVE INFORMACIJE

MILjANIĆ ističe da neće biti zaboravljeni napadi iz prethodnih godina, a naročito ne ubistvo Duška Jovanovića, u kojem je Komisija već dobila nove informacije.

- Baš mi je loše kad vidim da kolege novinari pokušavaju od Seja da naprave napadača i krivca za ono što se desilo. Sejo Sadiković se branio, znači prvo se branio od psovki i uvreda koje nisu za javno upotrebljavanje, a onda je najgrublje napadnut zato što je navodno uzeo zastavu. To je tako nepošteno prema svom kolegi, ali svi smo svesni da u Crnoj Gori postoje jedni mediji i drugi mediji, koji sami sebe nazivaju medijima - kazao je Jovović.

Miljanić je upozorio sve one koji mašu zastavama, jednim ili drugim, da ništa dobro neće doneti Crnoj Gori.

Sead Sadiković, Foto: Novosti arhiva

- Policija je učinila sve i učiniće sve da se slučaj rasvetli do kraja da se procesuiraju svi počinioci ovog krivčnog dela "nasilničkog ponašanja", a isto tako da se procesuiraju oni koji su kidali snimke, davali ih u javnost i uznemiravali i dezinformisali crnogorsku javnost. Neka dobro razmisle šta su radili, za čiji interes i po čijem nalogu - poručio je Miljanić.

Jovović je rekao da poštuje pokušaj kolege Sadikovića da se odbrani, jer dosadašnje nerešavanje napada na novinare dovelo do tog stepena njihove ugroženosti da bi oni možda trebalo da se naoružaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)