UHAPŠENO 49 LJUDI ZBOG KRŠENJA MERA: Podgorička policija objavila podatke - krivične prijave za 215 osoba

M. S.

24. 03. 2021. u 15:20

PODGORIČKA policija je od početka godine do današnjeg dana, sprovodeći kontrole poštovanja mera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja pandemije covid19, protiv 215 lica nadležnom tužilaštvu podnela 129 krivičnih prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

УХАПШЕНО 49 ЉУДИ ЗБОГ КРШЕЊА МЕРА: Подгоричка полиција објавила податке - кривичне пријаве за 215 особа

Foto: Arhiva

Od 215 lica protiv kojih su zbog kršenja mera podnete krivične prijave njih 49 je lišeno slobode od kojih je 27 bezbednosno interesantnih lica. 

Ovo je u sredu saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, uz napomenu da se u Glavnom gradu najviše kršila mera zabrane izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, te će zbog kršenja ove mere odgovarati 101 građanin. 

Zbog kršenja mere zabrane organizovanja privatnih skupova i veselja odgovaraće 88 osoba, 22 osobe suzatečene na svadbenom veselju, a ostale osobe su kršile meru zabrena okupljanja u objektima stanovanja licima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. 

- Protiv 21 osobe podnete su krivične prijave zbog obavljana ugostiteljske delatnosti uprkos zabrani, a od navedenog broja 16 osoba je ovu meru kršilo u Opštini Tuzi. Krivične prijave su podnete protiv tri osobe zbog kršenja mere samoizolacije, kažu iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna