KAZNITI ZLOČIN PROTIV JAVNOG ZDRAVLJA! SNP Crne Gore o zahuktaloj aferi "respirator"

M. S.

19. 03. 2021. u 20:57

U CRNOJ Gori se zahuktava afera "respirator", kojoj prem mišljenju SNP Crne Gore, delu vladajuće koalicije, "treba posvetiti posebnu pažnju jer ovakav zločin protiv javnog zdravlja ne sme ostati nekažnjen".

КАЗНИТИ ЗЛОЧИН ПРОТИВ ЈАВНОГ ЗДРАВЉА! СНП Црне Горе о захукталој афери респиратор

N.Skenderija

-Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva nadležne policijske i tužilačke organe da se što pre pozabave pitanjem nabavke neispravnih respiratora kako bi se razjasnilo ko se na ovakav način poigrao sa zdravljem i novcem građana Crne Gore.Crnogorska javnost juče je ostala šokirana nakon što je obelodanjena informacija da od 33 respiratora koja su kupljena u martu prošle godine čak 23 ne rade. Radi se o trgovini respiratora koji su plaćeni gotovo 600.000 evra. U međuvremenu, od turske firme „Denizler“, od koje je Klinički centar tražio dostavljanje skenirane kopije ugovora o kupovini respiratora i garancije, dobijena je informacija da takav ugovor ne postoji! Dakle, jasno je da u svemu ovome nisu čista posla, te da nadležni u zdravstvenom sistemu Crne Gore prošle godine nisu radili u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, saopšteno je iz SNP, uz tvrdnju da osim što nisu uradili ništa da obezbede vakcine protiv korona virusa, pripadnici bivše vlasti su, ' i u poslu sa respiratorima propustili da deluju onako kako je trebalo, a ne treba smetnuti s uma da su ovi aparati plaćani u proseku 19.000 evra po komadu".

-Postavlja se i pitanje da li su celom halabukom protiv ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović i zahtevanjem njene ostavke opozicioni prvaci pokušavali da skrenu pažnju nove vlasti i javnosti sa nepočinstava koja su uradili i koja su dosta doprinela da se danas nalazimo u izuzetno složenoj epidemiološkoj situaciji. Dakle, ovom slučaju treba posvetiti posebnu pažnju jer ovakav zločin protiv javnog zdravlja ne sme ostati nekažnjen,kategorićni su iz SNP Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri