IZBACILI SMO MILA IZ NJEGOVE NAJVEĆE TVRĐAVE: Mandić o velikoj pobedi u Nikšiću - evo kako je razvlašćen DPS

Tanjug

15. 03. 2021. u 10:37

PREDSEDNIK Demokratskog fronta Andrija Mandić ocenio je da su na izborima u Nikšiću uspeli da "razvlaste DPS" i da organizovani kriminal "izbace iz njegove prestonice", odnosno da Mila Đukanovića "izbace iz njegove najveće tvrđave Nikšića".

ИЗБАЦИЛИ СМО МИЛА ИЗ ЊЕГОВЕ НАЈВЕЋЕ ТВРЂАВЕ: Мандић о великој победи у Никшићу - ево како је развлашћен ДПС

Foto: V. K./AP/Tanjug

Mandić je za TV Pink rekao da su to razlozi što je jučerašnja pobeda veličanstvena i velika, a da je za srpski narod u Crnoj Gori od velike važnosti što će posle 76 godina Nikšić imati gradonačelnika koji će biti Srbin.

Podsetivši da je Nikšić rodni grad Mila Đukanovića, Mandić kaže da su uspeli da pronađu snagu koja im je omogućila da pokažu da su najači opozicioni subjekt i pored toga što je "jedan deo onih koji su sa njima nastupili na avgustovskim izborima sada odlučio da podrži neku drugu stranu".

Kako je ocenio, premijer Zdravko Krivokapić, koji se, kaže, do sada predstavljao kao predstavnik Koalicije za budućnost sada je podržao predsednika Skupštine Aleksu Bečića, kao i još neke strukture koje su ranije podržavale Demokratski front.

- Odlučili su da podrže Bečića ili da budu posebne liste računajući da će u sudaru Demokratskog fronta i Koalicije za budućnost i DPS-a izvući veliku korist - kazao je Mandić.

Podsetio je da su sve opozicione strukture zvali da stanu na jednu listu jer su želeli da postoji samo jedna lista koja bi se borila protiv DPS.

- Ali, nisu želeli, računali su da mogu nekako da ostvare ono o čemu se pričalo nakon izbora 30. avgusta kada se vodila prljava kampanja protiv Demokratskog fronta - kako mi nemamo ništa, kako su nam sve glasove doneli Krivokapić i oni koji su njega podržavali. Sada su oni svi na drugoj strani i ta treće plasirana lista premijera Krivokapića i predsednika Skupštine je naš važan koalicioni partner, ali je dobro da su novi odnosi uspostavljeni u Nikšiću - navodi lider DF-a.

Na pitanje da prokomentariše navode Davidovića da su se Srbija i Vučić obrušili na njega i da zato ima samo jednog odbornika, Mandić kaže da su građani Nikšića pažljivo vrednovali svakog učesnika na ovim izborima i da ne vidi da se Srbija obrušila na bilo koga.

- Ali, dobro znam ko se u Crnoj Gori obrušio na koga. Milan Knežević, Milun Zogović, Milutin Đukanović, ja, mi smo u ovo vreme vlade Zdravka Krivokapića podjednako pretresani kao u vreme vlasti Mila Đukanovića, pa nismo rekli da su svi krenuli na nas, čitava država, nego smo prihvatili činjenicu da se pojedini državni resursi u Crnoj Gori zloupotrebljavaju protiv Demokratskog fronta - kazao je Mandić.

Foto: Tanjug/Milica Nikolić

Dodao je da je važno da u Crnoj Gori dođe do promena i napominje da se ne radi samo o personalnim promenama, već da mora da počne obračun s organizovanim kriminalom i korupcijom i to hrabro i odlučno.

Mandić podseća da godinama govori o tome kako se organizovani kriminal iz Crne Gore prelivao ka Srbiji i kaže kako je sada krenula velika akcija čišćenja bezbednosne strukture koja je radila protiv interesa ne samo Srbije, već srpskog naroda u Crnoj Gori i protiv Republike Srpske.

- Te združene kriminalne akcije su imale kao krajnji rezultat nanošenje štete srpskom narodu - kazao je Mandić.

U maju će biti održani izbori u Herceg Novom, ali Mandić napominje da nijedna opština u Crnoj Gori ne može da se upoređuje sa Nikšićem.

- Nikšić je bio simbol vlasti Mila Đukanovića i Herceg Novi, gde mi držimo vlast dugi niz godina, neuporediv je sa onim što se juče dogodilo u Nikšiću - zaključio je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)